Apple dovedeste inca odata cat de important este PR-ul

Apple PR bursa actiuniApple se bazeaza extrem de mult pe marketing si PR pentru a se asigura ca produsele sale inregistreaza vanzari foarte bune, iar luni am avut parte de o noua demonstratie a capacitatii sale de a convinge lumea ca lucrurile stau asa cum spune ea.

Luni pretul actiunilor Apple era intr-o continua scadere pana cand Tim Cook a incalcat legea americana si a oferit unui jurnalist informatii privind evolutia financiara a companiei Apple in ultimele saptamani, ele contribuind serios la o linistire a investitorilor si o crestere a increderii in Apple.

In imaginea de mai sus vedeti evolutia pretului actiunilor companiilor americana in cursul zilei de marti si observati ca Apple este singura companie americana IT importanta care a inregistrat o crestere a pretului actiunilor, asta in timp ce competitorii sai erau in continuare pe scadere.

Practic email-ul dat de catre Tim Cook a ajutat la o oprire a vanzarilor masive de actiuni ale Apple pe bursa americana si a generat o crestere a achizitiilor, astfel ca pretul actiunilor Apple a inceput sa creasca usor de ieri, cresterea continuand usor in cursul acestei zile.

Apple are echipe de PR si marketing extrem de bune, insa luni prima dintre ele a fost cel mai probabil la baza anuntului care s-a dovedit a fi extrem de bun pentru a ajuta la o restabilire a increderii in compania americana si evolutia sa financiara in urmatoarele luni.

Avand in vedere ca acum Apple a realizat cat de importante sunt datele de acest gen, nu este greu de crezut ca in viitor va actiona intr-un mod similar cand pretul actiunilor sale va scadea intr-o maniera similara.