Zeci de mii de utilizatori Popcorn Time vor fi actionati in judecata

Popcorn Time  procesPopcorn Time este unul dintre cele mai mari website-uri care permite vizualizarea de filme sau seriale TV piratate in orice locatie de pe glob, un numar impresionand de utilizatori folosind-ul in fiecare zi pentru a urmari aproape tot ceea ce doresc.

Pentru ca serviciul este atat de popular, unele organizatii care lupta impotriva piratarii il monitorizeaza constant, iar una dintre ele numita Rights Alliance a reusit sa adunce intre 50.000 si 75.000 de IP-uri ale utilizatorilor care au accesat sistemul din Norvegia in ultimele luni.

Avand in vedere ca in Norvegia se estimeaza ca aproximativ 15% din populatie a vizualizat macar un film piratat sau a accesat macar un fisier piratat in ultimul an, filiala locala a Rights Alliance incearca acum sa ii traga la raspundere pe cei care folosesc Popcorn Time din tara.

Conform autoritatilor locale, Rights Alliance are dreptul legal de a aduna IP-urile celor care se conecteaza la Popcorn Time, insa pentru a putea identifica respectivele persoane va trebui sa initieze un proces pentru a forta furnizorii de servicii de internet sa afle carui abonat i-a fost asociat un IP la un anumit moment dat.

According to Rights Alliance chief Willy Johansen, his organization is now in possession of database containing information on between 50,000 and 75,000 suspected Popcorn Time pirates. We are sitting today with a record of some users of [Popcorn Time] in Norway. These are records we can lawfully use, and it could be that someone gets a little surprise in the mail in the form of a letter. It’s probable that something will happen in the fall.

Cei de la Right Alliance sustin ca o parte dintre utilizatorii care vor fi identificati se pot astepta sa primeasca in posta documente legale care i-ar putea chema la un eventual proces, sau care i-ar putea obliga la plata unei amenzi pentru accesarea de continut piratat.

Practic Rights Alliance intentioneaza sa obtina bani de pe urma celor care au vizualizat continut piratat, sumele urmand a ajunge in final la creatorii de continut, insa un eventual proces va dura mult, insa daca el va avea succes va determina alte filiale sa ii urmeze drumul.

1 COMENTARIU

  1. Doar 15% din populație? Sărăciilor! :-)) La Românica cred ca 15% din populație NU a văzut un film piratat in viața lor! Fac si ei asta unde pot si unde au cu cine.