iPhone 7 – Toshiba si SanDisk au anuntat o posibila noua componenta

Toshiba BiCS FLASHiPhone 7 va aduce un upgrade major pentru linia de iPhone-uri ale companiei Apple si aici vorbim atat despre o schimbare importanta de design, cat si despre componente noi menite sa ne ofere o experienta de utilizare mult mai buna.

Una dintre aceste componente noi pentru iPhone 7 a fost anuntata astazi de catre Toshiba si SanDisk, doi dintre cei trei furnizori de medii de stocare NAND flash pentru iPhone si iPad, ei pregatind o componenta cu adevarat speciala pentru anul viitor.

Mai exact, Toshiba si SanDisk au anuntat un nou tip de memorie bazata pe tehnologia 3D BiCS NAND, un mediu de stocare de 32 GB mai rapid si mai eficient energetic decat oricare alta componenta similara existenta pe piata urmand a fi lansata de cele doua companii anul viitor.

Noul produs al Toshiba si SanDisk are un grad de rezistenta mult mai mare decat componentele similare 2D oferite de catre alti producatori si este produs folosind un proces de fabricatie de 15nm, deci ar putea fi mai mic decat componentele folosite acum.

BiCS FLASH is based on a leading-edge 48-layer stacking process that surpasses the capacity of mainstream two dimensional NAND flash memory, while enhancing write/erase reliability endurance and boosting write speeds. The new 256Gb device is suited for diverse applications, including consumer SSDs, smartphones, tablets, memory cards, and enterprise SSDs for data centers.

Noul mediu de stocare BiCS FLASH va intra in productie in luna septembrie a acestui an, deci nu are cum sa ajunga in iPhone 6S, insa va ajunge cel mai probabil in iPhone 7 si aparitia sa ar putea sugera faptul ca Apple este pregatita sa renunte la terminalele cu 16 GB spatiu de stocare.

Desigur ca acest lucru s-ar putea intampla chiar de anul acesta, inainte ca noua componenta sa apara pe piata, insa nu mai este mult pana in septembrie si vom afla ce are Apple in plan.