iMac 4K 21.5 inch – iata cand va fi lansat

iMac 4K 21.5 inchiMac 4K 21.5 inch a fost mentionat pentru prima oara dupa ce OS X El Capitan a oferit primele dovezi privind existenta sa, iar acum aflam primele detalii importante cu privire la disponibilitatea sa pe piata in cursul acestui an.

Conform unor surse apropiate companiei Apple, iMac 4K 21.5 inch urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an, mai exact pana la sfarsitul lunii noiembrie, el urmand a fi disponibil pentru achizitie dupa lansarea OS X El Capitan, cea mai recenta versiune a OS X.

Apple intentioneaza sa prezinte iMac 4K 21.5 inch in cadrul lunii octombrie, cel mai probabil intr-un eveniment in care va prezenta si noi modele ale iPad, lansarea fiind programata o luna mai tarziu, asa cum se intampla in general in cazul Mac-urilor noi lansate de Apple.

In baza informatiilor existente in OS X El Capitan, iMac 4K 21.5 inch urmeaza sa aiba o rezolutie de 4096 x 2304 pixeli, cu mult mai mare fata de cea de 1920 x 1080 pixeli oferita de catre actualul model, insa aceasta nu este singura schimbare majora pregatita de Apple.

Apple is indeed planning to release a new version of its 21.5-inch iMac with a 4K display this fall. The current plan is to announce the refreshed version of the smaller iMac by the end of October begin shipping the product by the beginning of November. Faster processors and improved color saturation can also be expected.

Cei din Cupertino au imbunatatit serios saturatia culorilor afisate de catre ecran, iar pentru a sustine noua rezolutie au fost implementate procesoare noi, cel mai probabl cele Skylake lansate recent de catre Intel, asa ca, teoretic, experienta de utilizare ar trebui sa fie grozava.

Pentru ca vorbim despre un upgrade majora, exista sanse foarte mari ca pretul iMac 4K 21.5 inch sa fie mai mare decat cel al actualelor modele, insa momentan nu se stie cu ce suma va creste, dar se pare ca vechile modele ale iMac vor fi mentinute in continuare in vanzare.