44 milioane de americani au incercat Apple Music in iulie

americani utilizare apple music44 de milioane de americani au incercat Apple Music doar in luna iulie conform unor date furnizate astazi de catre compania americana comScore, cifra fiine enorma daca ne gandim ca Apple a anuntat in august ca doar 11 milioane de persoane folosesc serviciul.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, aplicatia Muzica a iOS care ofera acces la Apple Music este plasata pe locul 14 in topul celor mai utilizate aplicatii din SUA, imediat in urma Twitter, numarul de utilizatori care au incercat Apple Music fiind cu adevarat impresionant.

In topul celor de la comScore au fost avuti in vedere cei aproape 192 de milioane de posesori de smartphone-uri din SUA, astfel ca peste 130 de milioane dintre ei folosesc aplicatia Facebook, in timp ce peste 100 de milioane folosesc Facebook Messenger sau aplicatia YouTube a Google.

Avand in vedere ca in acest studiu comScore vorbeste despre Apple Music, presupunem ca nu este vorba despre simpla utilizare a aplicatiei Muzica, ci a serviciului de streaming audio oferit de catre compania Apple utilizatorilor sai din peste 100 de tari de pe glob.

Daca peste 44 de milioane de americani au incercat Apple Music, iar la finalul lunii august Apple a avut in total 11 milioane de utilizatori, atunci inseamna ca in cel mai fericit caz posibil Apple a convins 20% dintre cei 44 de milioane de americani sa-i foloseasca serviciul.

Procentul de retentie este extrem de mic daca privim cifrele “la rece”, iar ele nu includ si numerele totale de persoane care au incercat Apple Music pe intreaga planeta, situatia in sine putand fi si mai dramatica pentru compania Apple daca luam in calcul toate datele.

Totusi, Apple a recunoscut oficial ca Apple Music are multe probleme si ca incearca sa le rezolve, deci este clar ca Tim Cook nu este multumit de ceea ce s-a realizat cu noul serviciu de streaming audio, asa ca ramane doar de vazut cum va evolua el in viitor.