Apple Music in Romania – Apple admite in sfarsit eliminarea functiilor importante

6

Apple Music Romania abonamentApple Music a fost lansat in Romania in data de 30 iunie, tara noastra facand parte din cele peste 100 de tari in care serviciul a fost oficial oferit de catre compania Apple, insa din pacate noi nu am beneficiat si de tot ceea ce au parte alte tari cand vine vorba de Apple Music.

Mai exact, stiti deja ca Ascultarea de muzica offline in Apple Music ar putea fi imposibila deoarece Apple nu ne permite sa activam functia iCloud Music Library, biblioteca muzicala iCloud din tara noastra si acest lucru nu se va schimba prea curand conform celor din Cupertino.

In aceeasi masura nu vom putea incarca muzica din calculatoarele noastre in iCloud Music Library prin sistemul iTunes Match, asta deoarece Apple nu il ofera oficial pentru tara noastra si desi initial aceste functii au fost confirmate de Apple, ele nu vor fi disponibile.

Pentru ca Apple Music urmeaza sa fie disponibil doar contra-cost in curand pentru cei care termina perioada de gratuitate de 3 luni, Apple a schimbat recent informatiile privind beneficiile oferite de catre Apple Music in Romania pentru cei care platesc 5 euro lunar.

Beneficii Apple MusicIn imaginea de mai sus puteti vedea beneficiile Apple Music in Romania asa cum le descria compania Apple la data de 30 iunie si atunci ni se spunea ca putem asculta muzica offline, ca putem adauga melodii din iTunes Store colectiei noastre muzicale, adica tot ceea ce primesc si alte tari.

Apple Music beneficii Romania 1 septembrie

In aceasta a doua imagine avem noile beneficii listate de catre compania Apple ca fiind disponibile pentru Romania si observati ca au fost elimintate toate referirile privind salvarea de muzica offline, adaugarea de melodii la colectia muzicala si cele privind redarea si salvarea de continut Connect.

Practic Apple ne spune acum ca pentru cei 5 euro platiti pentru Apple Music, adica jumatate fata de pretul cerut in Franta, Germania sau alte tari vestice, vom primi doar jumatate din functii, cele mai importante dintre ele lipsind cu desavarsire, din pacate.

Practic pentru 5 euro lunar compania Apple ne ofera “privilegiul” de a asculta iTunes Radio cu skipping nelimitat si putem asculta fara restrictie muzica disponibila in iTunes Store, insa nu vom putea salva muzica offline, asa ca nu trebuie sa sperati ca veti putea face asta vreodata.

V-am spus in repetate randuri ca acest lucru se va intampla si iata ca am avut dreptate, iar pe de o parte este de inteles deoarece probabil legislatia din Romania impiedica Apple sa ofere intreaga functionalitate, sau poate acordurile incheiate dintre casele de discuri o fac.

Indiferent de motivatia din spatele castrarii Apple Music in Romania, daca sunteti interesati sa beneficiati de toate functiile, atunci aici aflati cum salvati muzica offline prin Apple Music si totul la pret injumatatit fata de cel perceput in alte tari.