Apple TV 4 a fost anuntat de Apple!

apple tv 4 appleApple considera ca peste 60% din streaming-ul platit de continut video este facut prin produsele sale, aplicatiile fiind cele mai utilizate pentru asemenea sarcini, astfel ca Apple TV 4 este prezentat ca fiind dispozitivul perfect pentru a face streaming intr-un mod mai bun.

Apple TV 4 va avea un App Store dedicat care va permite rularea de aplicatii create de catre dezvoltatori, insa desigur ca va exista si o telecomanda tactila care va permite controlarea interfetei ce seamana in mare parte cu cea veche.

Apple TV 4 va rula si jocuri care desi ar trebui sa ne faca sa uitam de console, in realitate sunt foarte departe de a oferi o asemenea functionalitate, cel putin in momentul de fata.

Partea buna la Apple TV 4 este ca noua telecomanda tactila poate fi utilizaca si ca un controller pentru noile jocuri, astfel ca avem parte de o experienta complet diferita de utilizare.

Siri apple tv

Apple TV 4 nu va avea un buton pentru pornire sau oprire iar asta deoarece telecomanda controleaza totul.

Telecomanda are o suprafata tactila, are doar 6 butoane, unul dintre ele controland Siri, in timp ce celelalte sunt plasate in jurul unei suprafete din sticla ce ii ofera un aspect premium.

Apple a promis ca Siri va fi in prim-plan pe Apple TV 4, astfel ca asistentul personal va controla cea mai mare parte din interfata si va putea face cautari vocale pentru continut oricand dorim.

telecomanda tactila Apple TV 4

Siri va cauta prin iTunes Store si diverse alte magazine de continut video, cautarea universala fiind disponibila pentru o multitudine de aplicatii doar folosind comenzi vocale.

iTunes, Netflix, Hulu, HBO, Showtime permit cautarea vocala si desigur ca vom avea parte inclusiv de screensavere pentru momentele in care nu putem viziona continut.

jocuri apple tv 4

Siri va putea controla inclusiv redarea clipurilor video, va putea porni automat subtitrarile si va putea da continutul cu 15 secunde inapoi cu o simpla comanda vocala.

tvOS ruleaza pe Apple Watch si este capabil sa explice informatii despre filmele care exista pentru produsul celor din Cupertino.

Aplicatiile sunt una dintre componentele principale ale Apple TV 4, compania creand tvOS special pentru el, acesta oferind o multitudine de functii pentru implementarea grafica avansata si functii de control inclusiv cu atingeri.

Apple TV 4 jocuri 2

Apple TV 4 va avea unele jocuri care in trecut erau disponibile doar pentru console, mai exact Guitar Hero, Shadowmatic sau Disney Infinity.

Avand in vedere ca noua telecomanda permite controlarea jocurilor, aceasta poate fi intoarsa si cu atingeri ale spatiului tactil putem controla personajele din jocuri, inclusiv in sistem multiplayer.

Acum daca va place sa cumparati haine online, atunci pe Apple TV veti avea o aplicatie dedicata care va va permite sa faceti shopping folosind direct telecomanda tactila.

Apple TV 4 cumparat haine

Apple TV 4 are un chip A8 asa cum s-a spus in zvonuri, are Bluetooth 4.0 si Wi-Fi 802.11ac cu MIMO, plus un receptor cu infrarosu.

Telecomanda tactila are Bluetooth 4.0, control prin volum, accelerometru si giroscop pentru controlarea aplicatiilor sua jocurilor si functioneaza timp de 3 luni.

Apple TV 4 este disponibil pentru achizitie la pretul de 149 de dolari in versiunea de 32 GB si 199 dolari in versiunea de 64 GB.

APple TV 4 va fi lansat la finalul lunii octombrie in peste 80 de tari de pe glob.

mai multe imediat…