iPad Pro a fost anuntata de catre compania Apple

iPad Pro are un ecran de 12.9 inch, asa cum s-a spus inca de la bun inceput, compania Apple confirmand astazi multitudinea de zvonuri care au aparut pe internet in ultimele luni dintr-o multitudine de surse.

Apple sustine ca ecranul mai mare si mai bun, din punct de vedere tehnologic, afiseaza imaginile mai clar si permite rularea de doua aplicatii in acelasi ecran.

iPad Pro afiseaza inclusiv o tastatura pe intregul ecran, functionalitate indisponibila in mod normal pe tabletele iPad traditionale ale companiei Apple.

Ecranul de 12.9 inch al iPad Pro il face mult mai mare decat cel al iPad Air si are 5.6 milioane de pixeli, mai multi decat cei disponibili intr-un MacBook pro cu Retina Display.

iPad Pro are un chip A9X care este de 1.8 ori mai rapid decat chip-ul A8X pe care il inlocuieste si ofera performante similare cu cele oferite de catre un desktop pentru utilizatori.

Pe partea grafica performantele au crescut de aproape 2 ori, acestea apropiindu-se de cele ale consolelor de jocuri, compania Apple sustinand ca ele sunt mai bune decat cele oferite de catre 90% dintre PC-urile portabile.

iPad Pro ofera o autonomie de 10 ore si are nu mai putin de 4 difuzoare care redau sunetele in format stereo pentru utilizatori,a stfel ca veti putea asculta totul cat se poate de clar si de bine.

iPad Pro are o grosime de doar 6.9mm si cantareste aproximativ 600 de grame, insa grosime creste daca luam in calcul si noua tastatura creata de catre compania Apple special pentru ea.

Tastatura pentru iPad Pro este facuta dintr-un material tesut, astfel ca intre taste exista o structura mult mai placuta, ea avand si un conector special numit Smart Connector pentru a oferi noi tipuri de functionalitate.

Acest Smart Connector permite transferul de energie si date catre tableta, astfel ca utilizatorii vor avea o metoda mai usoara de a trimite date catre ea.

Pentru iPad Pro compania Apple a creat si un stylus special care are Force Touch integrat, el oferind noi metode de interactiune cu aplciatiile, fiind perfect pentru cei care deseneaza sau scriu in diverse titluri.

Stylus-ul pentru iPad Pro arata precum un creion si este extrem de sensibil la atingeri, astfel ca permite inclusiv atingerea de pixeli individuali la apasare.

Noul stylus creat de catre compania Apple poate fi conectat la Smart Connector pentru incarcare automata, astfel ca il veti putea folosi oriunde si oricand fara prea multe probleme.

Stylus-ul poate fi utilizat cu orice fel de aplicatii si permite inclusiv scrierea de semnaturi de catre utilizatori, astfel ca va puteti personaliza email-urile dupa bunul plac.

Pentru a prezenta functiile cu adevarat importante, compania Apple a invitat pe scena conferintei o serie de angajati ai Microsoft, acestia prezentand functiile principale oferite de catre tastatura, aceasta fiind in esenta o clona a Surface.

iPad Pro va beneficia deasemenea de aplicatiile din suita Office si va permite editarea rapida de documente pe ecranele mult mai mari.

iPad Pro costa 799 dolari in versiunea de baza, stylusul avnad un pret de 79 de dolari, lansarea fiind in noiembrie.