5 lucruri care imi plac la iPhone 6S

plac iPhone 6SiPhone 6S a fost prezentat aseara de catre compania Apple si milioane de oameni au fost atenti la tot ceea ce Tim Cook si subalternii sai au prezentat pe scena conferintei din Bill Graham Center din San Francisco, iar unele lucruri sunt cu adevarat surprinzatoare.

Desi vorbim despre un terminal din seria S, care ar fi trebuit sa aiba parte de un upgrade minor, am impresia ca anul acesta Apple ofera mai mult decat anul trecut cand a facut trecerea de la iPhone 5 la iPhone 6 si fac abstractie aici de diferenta dintre diagonalele ecranelor.

Acestea fiind spuse, iata 5 lucruri care imi plac la iPhone 6.

1. 3D Touch

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

La o prima vedere 3D Touch poate parea banal pentru multi, insa sistemul in sine are potentialul de schimba complet modul in care toata lumea interactioneaza cu un smartphone si asta multumita tehnologiei implementate de catre Apple.

Daca pana acum eram obisnuiti cu apasarile scurte sau lungi, incepand cu iPhone 6S si 3D Touch va trebui sa ne obisnuim cu cele puternice sau usoare, ele facand diferenta dintre a accesa un link sau a vedea o fereastra de preview, sau a accesa o aplicatie ori a deschide un meniu cu scurtaturi pentru diverse functii.

2. Camera de 12 megapixeli cu filmare 4K

camera iPhone 6S place

Testand camera Samsung Galaxy S6 Edge+ am observat ca exista o diferenta majora fata de iPhone 6 Plus cand vine vorba de inregistrarea pozelor sau a clipurilor video si upgrade-ul facut de catre Apple pentru camera iPhone 6S este de foarte bun augur.

Chiar daca nu va inregistra poze foarte bune in conditii de luminozitate scazuta, camera iPhone 6S va inregistra clipuri video superbe si poze in care vom surprinde mai mult din ceea ce ne inconjoara, functia Live Photos urmand a deveni una dintre favoritele mele.

3. Chip-ul A9

chip A9 iPhone 6S

Am fost si voi ramane mereu un fan al performantelor, imi place ca totul sa se faca rapid, sa se deschida rapid, iar cu noul chip A9 compania Apple ne ofera performante extrem de apropiate de cele ale laptop-urilor, doar ca vorbim aici despre smartphone-uri si nu altceva.

Da, ati citit bine, noul chip A9 care ar trebui sa aiba un procesor triple-core cu 2 GB RAM este mai rapid ca 70% dintre laptop-urile existente pe piata si acest lucru il veti vedea demonstrat in primele benchmark-uri care vor deveni disponibile saptamana viitoare.

4. 4G+

4G+ iPhone 6S

Dragostea pentru viteza are la baza si navigarea rapida pe internet, iar in Romania retelele 4G si 4G+ incep sa se extinda intr-un ritm alert, asa ca aceasta compatibilitate cu retelele de 300 Mbps este o imbunatatire pe care eu sincer o asteptam inca de anul trecut.

In momentul de fata diferenta de viteza intre o conexiune 4G si una 4G+ poate ajunge pana la 60 Mbps in Bucuresti sau diverse zone din tara, astfel ca daca veti cumpara un iPhone 6S intr-un oras cu acoperire 4G+, va recomand sa activati suportul in abonament.

5. Touch ID

Touch ID iphone 6S

Cea mai folosita functie a iPhone-urilor mele din ultimii ani este Touch ID si asta pentru ca de fiecare data cand fac ceva in terminal il deblochez intai cu acest sistem pe care il folosesc si pentru a autoriza plati sau a face diverse alte actiuni disponibile.

In iPhone 6S Apple a imbunatatit Touch ID cu un chip de a doua generatie, iar acest lucru va aduce scanari mai rapide, recunoasteri mai rapide/mai exacte si deblocari mai rapide, diferenta dintre Touch ID din iPhone 5S si iPhone 6 fiind enorma, iar la acelasi lucru ma astept si acum.

Voua ce va place la iPhone 6S ?