iOS 9 GM – primele impresii

iOS 9 GM impresiiiOS 9 GM a fost lansat aseara de catre compania Apple si vorbim practic despre versiunea finala a sistemului de operare iOS 9 care este oferita in prealabil dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS in ideea de a isi pregati aplicatiile pentru actualizare.

Am instalat iOS 9 GM in cursul noptii trecute pe iPhone 6 Plus facand update direct de la iOS 9 beta si pot sa spun ca schimbarea este majora fata de ceea ce regasiti intr-un beta build inca nefinisat si nepregatit pentru a fi oferit utilizatorilor finali.

Performante iOS 9 GM sunt net superioare celor oferite de catre iOS 9 beta, astfel ca aplicatiile ruleaza mult mai fluid si nu se mai inchid la fel de des, insa desigur ca aici problemele depind de fiecare aplicatie in parte si compatibilitatea cu sistemul de operare.

Pe partea de autonomie nu va pot spune absolut nimic deocamdata, insa autonomia bateriei in iOS 9 beta a fost extrem de proasta si ma astept ca in versiunea finala lucrurile sa se schimbe radical, altfel iPhone 6 Plus isi pierde serios din utilitate.

iOS 9 GM

iOS 9 GM nu are pentru vechile terminale noile functii Live Photos si cele pentru utilizarea de wallpaper-uri animate, asa ca nu va asteptati la sa ceva deoarece ele sunt exclusive pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus si nu vor fi oferite pe alte dispozitive Apple.

Desi eu am facut update de la iOS 9 beta la iOS 9 GM, va recomand sa faceti instalarea printr-un restore curat fara instalarea unui backup, lucru pe care il voi face si eu in momentul in care versiunea finala a iOS 9 va fi disponibila oficial de la Apple.

iOS 9 GM nu poate fi instalat prin Software Update, asa ca in cateva minute va voi oferi un tutorial prin care puteti face instalarea in propriile terminale in doar cativa pasi.