Tim Cook vorbeste despre dificultatea dezvoltarii 3D Touch pentru iPhone 6S (Video)

dezvoltare 3D Touch3D Touch pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus este, probabil, una dintre functiile principale create de catre compania Apple si acest lucru a fost reiterat de catre Tim Cook intr-un interviu oferit unei importante publicatii americane in cursul zilelor trecute.

Conform lui Tim Cook si a altor manageri Apple, 3D Touch pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus a necesitat cativa ani de dezvoltare pentru a ajunge in stadiul in care este acum, Phil Schiller afirmand ca a Apple a investit sume mari de bani pentru a putea realiza tehnologia.

Pentru ca 3D Touch sa poata fi implementat in iPhone 6S si iPhone 6S Plus Apple a colaborat cu cei de la Corning si a creat un panou frontal din sticla care se indoaie, 96 de senzori fiind asezati peste panoul tactil pentru a interpreta atingerile facute de utilizatori.

Intregul sistem functioneaza pe baza cesturilor Peek si Pop, acestea generand si un feedback tactil de 10 – 15 milisecunde dupa apasare pentru a-i spune utilizatorului ca actiunea intreprinsa de catre el a fost inregistrata de catre sistemul de operare.

Working with Corning, Apple created pliable iPhone cover glass. Swipe it, and the phone works the way it always has. But press it, and 96 sensors embedded in the backlight of the retina display measure microscopic changes in the distance between themselves and the glass. Those measurements then get combined with signals from the touch sensor to make the motion of your finger sync with the image on screen. […]

To make what is counterintuitive feel normal, each on-screen “peek” and “pop” is accompanied by a 10-millisecond or 15-millisecond haptic tap, little vibrations that say “good job” to your fingers when an action is complete.

Detalii suplimentare despre dificultatile crearii 3D Touch pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus gasiti in articolul dedicat din revista americana.

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo