iPad Mini 4 are un procesor cu overclock

iPad Mini 4 appleiPad Mini 4 este unul dintre noile produse Apple care nu a avut parte de chiar atat de multa atentie din partea lumii si asta doarece putini isi mai doresc o noua tableta cu ecran de 7.9 inch in conditiile in care din China apar in mod constant produse de acest gen.

Apple a afirmat ca iPad Mini 4 este practic o tableta iPad Air 2, dar de dimensiuni mai mici si se pare ca ea nu ar avea procesorul triple-core al chip-ului A8X din “sora” sa mai mare, ci ar avea un chip A8 cu un procesor dual-core a carui frecventa de lucru a fost marita, adica i s-a facut overclock.

Conform unor teste de performanta facute pentru iPad Mini 4, aceasta ar avea un procesor dual-core tactat la 1.5 GHz, cu 100 MHz mai mult decat cel din iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, sporul de performanta oferit fiind marginal fata de cele doua smartphone-uri.

Fata de iPad Mini 3 vorbim despre un spor de performanta de aproximativ 20% pentru iPad Mini 4, diferenta in performante fata de iPad Mini 2 fiind identica, insa fata de iPad Air 2 ea nu ofera performante macar egale, asa cum s-ar fi asteptat foarte multi.

iPad Mini 4 procesor overclock

Partea buna in toata aceasta dezamagire este ca iPad Mini 4 are 2 GB RAM, exact precum iPhone 6S, iPhone 6S Plus sau iPad Air 2, insa asta nu ofera un spor de performante foarte mare fata de smartphone-urile lansate anul trecut de catre compania Apple.

Desigur ca exista sansa ca aceste teste de performanta sa fie eronate, insa ea este una foarte mica si de adevar ne vom convinge abia in viitor.