Jocurile pentru Apple TV 4 trebuie sa fie compatibile cu telecomanda

Apple TV 4 jocuriApple TV 4 are o telecomanda tactila, Siri Remote, care poate functiona si ca un controller pentru jocuri, insa desi initial Apple nu i-a obligat pe dezvoltatori sa implementeze compatbilitate pentru ea in titluri, ei bine lucrurile s-au schimbat.

Apple spune ca jocurile pentru Apple TV 4 trebuie sa fie compatibile cu telecomanda Siri si nu doar cu controllerele terte create de catre alti dezvoltatori, astfel ca toti cei care au initiat procese de dezvoltare a unor titluri noi vor trebui sa isi regandeasca strategia.

Desi era normal sa ne asteptam ca Apple sa impuna obligativitatea dezvoltarii jocurilor cu compatibilitate pentru Siri Remote, din pacate aceasta restrictie va limita serios capacitatea jocurilor de a ne oferi functionalitate extinsa in momentul lansarii in App Store.

  • Your game must support the Apple TV remote. Your game may not require the use of a controller.
  • tvOS games that support controllers must support the extended control layout. All controllers for tvOS are nonformfitting extended controllers.
  • Games must be playable using standalone controllers. If you support an extended controller, the game must be playable solely with that controller.
  • You must support the pause button. All controllers include a pause button. When gameplay is active, pressing the pause button should pause gameplay. When the game is not being played, such as when you are at a menu screen, the pause button moves to a previous screen of content.

Avand in vedere ca Siri Remote nu a fost gandita ca o telecomanda pentru jocuri, ci ca o telecomanda pentru interfata sistemului de operare, dezvoltatorii vor trebui sa isi limiteze serios titlurile pentru a le face 100% compatibile cu ceea ce dorste Apple.

Acestea fiind spuse, cei care se asteptau ca Apple TV 4 sa ofere jocuri grozave, similare celor pentru console, primesc acum o noua veste care poate ii va face sa se gandeasca de 2 ori inainte de a cumpara produsul americanilor.