Apple ar putea bloca vanzarea unor produse Samsung

ApplevsIeri compania Apple a obtinut o victorie importanta impotriva celor de la Samsung, o instanta americana hotarand ca Apple a avut dreptul de a bloca vanzarile unor produse Samsung dupa castigarea unui proces in 2014.

Instanta americana a luat decizia in baza voturilor a 2 dintre cei 3 judecatori din complet, iar daca ea va ramane definitiva ii va oferi companiei Apple posibilitatea de a cere scoaterea din vanzare a unor produse ale Samsung care ii incalca brevetele de inventie.

Mai mult decat atat, aceasta decizie poate avea un impact si asupra modului in care sunt calculate despagubirile primite de catre companii in baza proceselor castigate pentru incalcarea brevetelor de inventie pentru tehnologii ce au legatura cu design-ul sau functiile un or smartphone-uri.

The decision could have far-reaching consequences in how disputes are resolved when it comes to complex devices. The ability to block use of an invention is a powerful tool that increases the price tag when negotiating settlements. The right to exclude competitors from using one’s property rights is important. And the right to maintain exclusivity — a hallmark and crucial guarantee of patent rights deriving from the Constitution itself -— is likewise important.

In 2014 Apple a castigat un proces impotriva Samsung deoarece coreenii foloseau fara drept un sistme similar Slide to Unlock pentru deblocarea terminalelor, dar si pentru ca sistemul lor de sincronizare al datelor era similar unuia brevetat de catre Apple.

Samsung a fost obligata sa plateasca suma de 119.6 milioane de dolari drept despagubiri, insa in martie 2015 a afirmat ca doar un singur produs mai incalca tehnologiile Apple, asa ca in final cei din Cupertino ar putea cere scoaterea din vanzare doar a unui produs.