iOS 9 si doua noutati pentru Safari

noutati Safari iOS 9In iOS 9 compania Apple a implementat cateva noutati pentru Safari si vi le-am explicat deja in articolul dedicat noutatilor iOS 9, insa printre ele nu le-am mentionat si pe cele despre care vorbesc in acest articol.

Mai exact, compania Apple a implementat pentru noi doua functii numite Paste and Search si Paste and Go, ele oferindu-ne posibilitatea de a accesa rapid pagini web sau de a efectua cautari printr-o simpla apasare indelunga pe bara de adresa a browserului Safari.

Paste and Go este prima optiune despre care vorbim, ea devenind activa in momentul in care aveti un link copiat in clipboard-ul iOS 9, o apasare indelunga a barei de adresa a Safari afisand optiunea, selectarea ei accesand imediat acel link folosind browserul.

iOS 9 lipire accesare

Paste and Search este cea de-a doua functie pe care compania Apple ne-o ofera, ea fiind afisata in aceleasi conditii de accesare, insa doar daca avem un text simplu copiat in cliboard-ul iOS 9, accesarea functiei facand automat o cautare prin intermediul Google, sau a motorului de cautare predefinit pentru Safari.

iOS 9 lipire cautare

Ambele functii sunt utile doar pentru browserul Safari al sistemului de operare iOS 9 si nu pot fi accesate in vreo alta aplicatie terta sau nativa pe care o aveti disponibila in iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, astfel ca ar fi bine sa stiti de la bun inceput ce primiti.