Apple Music are 15 milioane de utilizatori

Apple Music 15 milioane abonatiApple Music are 15 milioane de utilizatori dupa aproape trei luni distanta de lansarea oficiala din 30 iunie, compania Apple reusind sa convinga destul de multe persoane sa-i incerce serviciul online.

Cifra este cu 4 milioane mai mare decat cea anuntata de catre compania Apple in luna august, cresterea in numarul de utilizatori activi fiind de aproximativ 35%, destul de mica daca ne gandim ca Apple Music este oferit gratuit de catre compania Apple in peste 100 de tari.

Cifra de 15 milioane de utilizatori pentru Apple Music a fost preconizata de catre managerii Apple pentru primele trei luni dupa lansare, astfel ca intreaga lansare este vazuta ca un succes in Cupertino, cel putin pana in momentul de fata, asteptarile fiind totusi foarte mari pentru viitor.

Desi Apple Music are 15 milioane de utilizatori activi acum, managerii Apple se asteapta ca dupa expirarea perioadei initiale de gratuitate macar 7.5 milioane de utilizatori sa foloseasca in continuare serviciul de streaming audio si sa genereze incasari pentru compania Apple.

Apple Music has garnered some 15 million users in its three short months in business, music industry sources told The Post. If those 7.5 million Apple subscribers stay with the service after the gratis period, the company will have more than a third of Spotify’s 20 million paid subscribers. Spotify launched globally eight years ago and in the US in July 2011.

In momentul de fata Spotify are cel mai mare numar de abonati ai unui serviciu de streaming audio, 20 de milioane de persoane platind lunar pentru serviciile sale, iar daca Apple va reusi sa inceapa perioada de plata cu 7.5 milioane de abonati, lansarea poate fi considerata un real succes.

Desigur ca nimeni nu stie cata lume va ramane abonata la Apple Music din moment ce serviciul este castrat in multe tari, inclusiv in Romania unde nu poate fi activata biblioteca muzicala iCloud, nu pot fi salvate melodii pentru ascultare online, nici sincronizate altele cu iTunes Match, asa ca va fi interesant de vazut cum va evolua Apple Music.