Apple si Foxconn ar putea cumpara fabrici Sharp

Sharp DisplayApple si Foxconn ar putea cumpara fabrici Sharp, taiwanezii de la Foxconn fiind hotarati sa cumpere divizia care produce ecrane LCD, in principal pentru compania Apple, cei din Cupertino investind o suma serioasa de bani in fabricile Sharp in 2012.

In ciuda acestei investitii, Apple ar fi interesata sa isi uneasca fortele cu Foxconn pentru a cumpara intreaga divizie Sharp care produce ecrane LCD intr-o tentativa de a impiedica o fuziune dintre ea si Japan Display, cel mai mare partener Apple producator de ecrane pentru iDevice-uri.

Foxconn discuta inca de acum doua luni cu reprezentanti ai Sharp pentru cumpararea a 38% dintre actiunile companiei, insa ramane de vazut daca un acord va fi sau nu incheiat si daca Apple va avea vreo participatie in tranzactia care urmeaza sa fie facuta pentru achizitie.

Pentru Apple un asemenea parteneriat ar fi extrem de benefic deoarece ar permite o reducere substantiala a costurilor componentelor iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, insa desigur ca cei din Cupertino vor analiza atent oportunitatea de a isi uni fortele cu Foxconn pentru aceasta cauza.

Taiwan’s Hon Hai, better known as Foxconn, has been in talks with the electronics giant since summer. The proposal would have it take a majority stake in a liquid crystal display company spun off by Sharp, with Apple also making an investment. Foxconn also hopes to buy Sharp’s roughly 38% interest in Sakai Display Products, a maker of LCD panels for televisions jointly run by the two companies.

Avand in vedere dimensiunea diviziei Sharp care produce ecrane LCD, compania Apple ar putea fi nevoita sa investeasca zeci sau sute de milioane de dolari impreuna cu Foxconn, asta daca nu cumva ii va lasa pe taiwanezi sa se descurce singuri in aceasta “aventura”.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut daca Apple va deveni co-proprietar intr-o fabrica de LCD-uri dupa ce initiativa sa de a fi partenera intr-o fabrica producatoare de panouri din sticla de safir a esuat.