Prima Pagina 4K Cat spatiu ocupa filmarile 4K ale iPhone 6S ?

Cat spatiu ocupa filmarile 4K ale iPhone 6S ?

camera iPhone 6S spatiu filmari 4KCat spatiu ocupa filmarile 4K ale iPhone 6S este una dintre intrebarile pe care multi viitori posesori ai terminalului si le-au pus, iar asta deoarece vorbim despre un cu totul alt format video pentru inregistrare.

In interiorul aplicatiei Settings, Configurari, compania Apple ofera detalii cu privire la spatiul ocupat in iPhone 6S si iPhone 6S Plus de fiecare minut de filmare in formatele 720p, 1080p si 4K, iar dupa cum probabil va imaginati deja, cel din urma ocupa cel mai mult spatiu dintre toate.

Conform companiei Apple, 1 minut de filmare 4K pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus ocupa 375 MB de spatiu in terminale, de 6 ori mai mult decat 1 minut de filmare in format 720p si de aproape 3 ori mai mult decat un minut de filmare 1080p la 60 FPS.

Cat spatiu ocupa filmarile 4K ale iPhone 6S ?

In ciuda acestui lucru, filmarea 1080p la 120 FPS ocupa tot 375 MB de spatiu in terminale, astfel ca nu trebuie sa filmati neaparat in format 4K pentru a ocupa foarte mult spatiu in dispozitivele voastre, filmarea slow-motion in format 1080p ocupand la fel de mult spatiu.

In baza acestor calcule, iata cand spatiu veti ocupa in terminale cu filmarile 4K facute cu iPhone 6S si iPhone 6S Plus :

 • 30 de secunde de filmare 4K ocupa aproximativ 188MB;
 • 60 de secunde de filmare 4K ocupa aproximativ 375MB;
 • 5 minute de filmare 4K ocupa aproximativ 1.9GB;
 • 10 minute de filmare 4K ocupa aproximativ 4GB;
 • 30 minute de filmare 4K ocupa aproximativ 12GB.

TOt ceea ce vedeti mai sus se aplica si pentru filmarile 1080p la 120 FPS, deci indiferent pe care dintre cele doua formate de inregistrare video le alegeti rezultatul va fi acelasi si veti avea nevoie de foarte mult spatiu disponibil pentru a face inregistrari lungi.

Acestea fiind spuse, daca sunteti amator de inregistrari video, in special 4K, atunci ar fi bine sa va ganditi sa cumparati un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus cu minim 64 GB spatiu de stocare.

 • seby

  Asta este si motivul principal de unde reiese ca Apple are mulți angajați pe sus pe acolo care habar nu au de ei , sa nu spun ca sunt prosti …….cum sa păstrezi varianta de 16 GB si sa nu o înlocuiești cu cea de 32 GB ?!!…….
  Ori sunt prosti , ori au foame de bani si chiar nu dau nici doi bani pe clienții lor…….alta varianta nu exista.
  Sa vinzi un device de 16 GB (nici măcar atât nu e) unui om si cu un singur filmuleț de 5 min. sa rămână fără memorie , înseamnă prosteala pe fata.

 • lucian84

  Asta suna a prosteală !! Cumpăr un Ferari cu rezervor de 20 de litri, sa nu pot ajunge de la un PECO la altul :)))

 • tswhite

  Buna asta lucian84 🙂

 • unixes

  Exista Ferrari cu rezervor de 128 litri. E mai scump dar are rezervor marit. Daca iti cumperi cel cu 16 litri nu inseamna decat “vreau dar nu imi permit”.
  Pe scurt, atata timp cat exista modele de 64GB si 128GB, Apple nu poate fi invinovatita de faptul ca iti umpli hdd-ul cu 5 minute de filmare 4K. Versiunea de 16GB este mai mult pentru operatorii de telefonie si pentru cei mai “sensibili” la portofel. Eu as fi scos optiunea 4K din modelele 16GB. Atunci toti ar fi sarit ca mai bine sa fi lasat optiunea, fie ea si pentru 5 minute de filmare.

 • marian_24

  Sincer, deja 16 gb este bătaie de joc, pot sa vândă 32 gb la același preț.

 • Catalyn

  cine te pune sa cumperi un FerRari cu 20 de litri? cand poti sa cumperi cu 40?:P