Apple acuzata ca promoveaza homosexualitatea in Rusia

Apple amenda Rusia emojiApple risca sa fie amendata in Rusia din cauza unor caractere emoji incluse in iOS 9, acestea fiind contrare unei legislatii existente in tara, aceasta fiind extrem de controversata si generand multiple demonstratii publice.

Mai exact, in iOS 9 compania Apple a inclus caractere emoji care prezinta persoane de acelasi sex care se tin de mana, ele promovand casatoriile intre persoane de acelasi sex, legislatia din Rusia interzicand acest tip de casatorii, cetatenii care nu respecta legile fiind condamnati la pedepse cu inchisoarea.

Amenda pe care Apple risca sa o plateasca in Rusia este de doar 15.000 de dolari, deci mai nimic, insa politia din tara a inceput deja sa investigheze iOS 9 pentru a determina daca Apple a incalcat sau nu legislatia ruseasca si promoveaza homosexualitatea in randul cetatenilor.

Local police in Russia’s Kirov region began their enquiries after Orthodox activist and lawyer Yaroslav Mikhailov complained that the images violated a controversial 2013 law banning the promotion of homosexuality to minors.

Legislatia din Rusia are rolul de a impiedica promovarea homosexualitatii catre minori, iar desi amenda pe care Apple ar putea-o plati este miac, autoritatile din Rusia ar ptuea oricand sa interzica distributia iDevice-urilor in tara din cauza acestor caractere emoji.

Desigur ca probabil nu se va ajunge vreodata la o decizie atat de radicala impotriva companiei Apple, insa iata ce ii preocupa pe rusi in momentul de fata.