iPhone 6S Plus vs iPhone 6 Plus – comparatia performantelor

test performante iPhone 6S Plus si iPhone 6iPhone 6S Plus si iPhone 6 Plus sunt cele mai mari iPhone-uri create vreodata de catre compania Apple, iar in doi ani de existenta a acestor modele cei din Cupertino le-au crescut substantial performantele, aducandu-le aproape de cele ale MacBook 12 inch 2015.

In imaginea de mai sus aveti un test Geekbench 3 facut pentru iPhone 6S Plus si iPhone 6 Plus, diferenta in performante fiind de aproximativ 70%, adica exact atat cat spusese si compania Apple ca va fi, asa ca informatiile sale se dovedesc a fi adevarate de aceasta data.

Aceasta diferenta de 70% este vizibila atat in testele single-core pentru procesor, cat si int estele multi-core, performantele iPhone 6S Plus fata de iPhone 6 Plus fiind substantial mai bune si foarte multe persoane au laudat noul smartphone al companiei Apple pentru rapiditatea cu care indeplineste orice actiuni.

Trecand acum la testele placii grafice, iPhone 6S Plus are performante mai bune cu 85% – 100% fata de iPhone 6 Plus, compania Apple folosind un chip grafic cu 6 nuclee in smartphone-ul sau pentru a se asigura ca ofere cele mai bune performante pentru terminalele sale.

test performante iPhone 6S Plus si iPhone 6 1

Desi foarte multa lume se astepta ca Apple sa implementeze un procesor triple-core si 2 GB RAM in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, cei din Cupertino au implementat un procesor dual-core tactat la 1.85 GHz, iar performantele sale sunt similare cu cele ale unei tablete iPad Air 2.

Practic Apple a reusit sa ofere performante de top in iPhone 6S Plus fara a creste numarul de nuclee ale procesorului, iar acest lucru este cu adevarat surprinzator intr-o lume in care majoritatea smartphone-urilor au procesoare cu minim 4 nuclee, dar nu intrec in performante iPhone 6S sau iPhone 6S Plus.

test performante iPhone 6S Plus si iPhone 6 2