Samsung Plateste DESPAGUBIRI pentru FALSIFICAREA Benchmark-urilor

Samsung va plati despagubiri pentru clientii de telefoane pentru ca a falsificat rezultatele obtinute de benchmark-uri de catre acestia cand le-au testat.

samsung despagubiri falsificare benchmark

Samsung a fost data in judecata cu ceva ani in urma dupa ce a falsificat rezultatele din benchmar-urile, teste de performanta, pe care Samsung GALAXY S4 le avea pentru utilizatorii care foloseau acest model de telefon. La foarte mult timp dupa ce acest model de telefon a devenit istorie, Samsung este prima companie, daca nu ma insel, care s-a obligat sa le plateasca despagubiri clientilor din cauza acestei practici.

Samsung folosea un software special pentru a detecta cand o aplicatie de benchmarking era rulata pe telefon, si crestea artificial frecventa de lucru a procesorului pentru ca rezultatul sa fie cat mai mare. In mod ironic, Huawei si multi alti producatori chinezi au recunoscut ca isi mint intr-un mod identic toti clientii, dar cum pe ei nimeni nu i-a dat in judecata, Samsung e singura care va plati, 13.4 milioane de dolari daca e sa fim exacti.

Samsung Plateste DESPAGUBIRI pentru FALSIFICAREA Benchmark-urilor

Samsung a crescut artificial frecventa de lucru a procesoarelor telefoanelor Samsung GALAXY S4 de la 480 MHz la 532 MHz, deci cu peste 10%, mintind unii clienti ca vor avea parte de aceeasi experienta. Samsung nu a negat practica, dar si-a pus avocatii sa o scape de proces, insa cand procesul a ajuns Curtea Suprema de Justitie a SUA, compania decis intr-un final sa incheie o intelegere pentru a termina cu acest proces lung.

“Samsung a acceptat să plătească cumpărătorilor sale Galaxy S4 aproximativ 10 dolari fiecare pentru presupuse înșelăciune la testele de referință. Gigantul mobil a soluționat [PDF] un proces de acțiune de clasă de lungă durată pentru 13,4 milioane dolari (două ore și jumătate de profit), cu 2,8 mil. USD într-un fond de decontare și 10,6 milioane dolari în ajutor. Juriștii vor primi 1,5 milioane USD (aproximativ 11 la sută) pentru anii în care au urmărit compania.”

Samsung s-a aparat in proces spunand ca nu era obligata sa dezvaluie ca isi mint clientii, si ca doar eventualele probleme de securitate trebuiau dezvaluite pentru publicul larg. Dupa trei ani de aparari de acest gen, Samsung va trebui sa plareasca 10 dolari pentru fiecare posesor de telefon Samsung GALAXY S4, pentru un total de 13.4 milioane, o suma mica, dar principiul e cel care conteaza in toata aceasta disputa.

Victoria este una foarte mica, dar ramane totusi o victorie, si un semnal ca producatorii de telefoane nu ar trebui sa isi minta clientii intr-un asemenea mod.