Preturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania vs cele europene

Preturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania vs cele europenePreturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania au fost dezvaluite astazi deoarece eMAG a lansat iPhone 6S si iPhone 6S Plus la precomanda, preturile practicate de catre magazin fiind cele oficiale pentru Romania in momentul de fata.

Cei de la eMAG sunt parteneri oficiali ai companiei Apple si vand iPhone 6S si iPhone 6S Plus in mod oficial in Romania, asa ca multumita lor am aflat in avans preturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania inainte ca operatorii sa ofere terminalele pentru precomanda.

Preturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania ar putea parea mari, insa in realitate ele nu sunt cu foarte mult prea diferite fata de cele practicate in momentul de fata in Europa si cred ca este buna o comparatie de acest gen pentru a vedea ce platiti vs ce ofera Apple in alte tari.

Preturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania vs cele din Europa

Pentru comparatie am ales Apple Store Marea Britanie unde preturile iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt cu 10 euro mai mici decat cele din Germania, tara europeana care are momentan cele mai mici preturi europene pentru noile produse ale companiei Apple.

Preturile iPhone 6S si 6S Plus in Romania vs cele europene, comparatia fiind facuta in LEI cu conversie facuta automat de catre Google :

Dupa cum puteti observa, diferenta cea mai mica dintre cele doua preturi este de 273 in cazul iPhone 6S 16 GB, in restul situatiilor diferenta fiind mult mai mare si ajungand pana la aproape 400 de lei fata de preturile din Marea Britanie.

Problema in aceasta comparatie este ca TVA-ul este mai mare in Romania, iar transportul din Marea Britanie pana in Romania mai creste pretul de vanzare, iar asa aflati de ce avem aceste preturi pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus in Romania.

Nu este exclus ca preturile iPhone 6S si iPhone 6S Plus la Orange Romania sa fie ceva mai mici, insa nu v-as putea garanta ca diferenta va merita asteptarea sau ca Orange va vinde noile terminale la pret standard de la bun inceput, politica operatorului nefiind gandita in acest sens.

4 COMENTARII

  1. @zaone daca telefoanele chiar sunt aduse din uk nu se plateste niciun tva iar transportul la cate bucati aduce emag vine maxim 50centi/telefon(doar nu vrei sa credem ca aduce 1telefon/transport din uk :)) ). peste 70%din adaos este profitul emag.
    Cea ce este de apreciat e ca pretul a ramas identic cu cel de anul trecut pe 12octombrie 2014 am cumparat i6 64gb tot la 4100lei.