Apple cumpara compania Perceptio, iata detaliile

Siri PerceptioApple a cumaprat compania Perceptio in cursul saptamanilor trecute si pentru cei dintre voi care nu stiu ce face aceasat companie, ei bine vorbim despre una specializata pe dezvoltarea de tehnologii care permit rularea de sisteme de inteligenta artificiala pe smartphone-uri.

Mai exact, vorbim despre sisteme de inteligenta artificiala care nu trebuie sa comunice in mod constant cu o infrastructura de tip cloud pentru a partaja date de la utilizatori, co-fondatorii sai fiind specializati in dezvoltarea de sisteme de inteligenta artificiala si recunoastere faciala.

Principalul obiectiv al companiei Perceptio, inainte de a fi cumparata de catre Apple, era de a dezvolta un sistem de inteligenta arfificiala capabil sa identifice imaginile din smartphone-uri fara a se conecta la serverele companiei care a dezvoltat acele terminale mobile sau la serverele sale.

Pentru Apple aceasta tehnologie este perfecta deaorece in Cupertino exista un aparent interes pentru a proteja intimitatea utilizatorilor, iar un software precum cel al Perceptio ar fi perfect pentru Siri si cine stie ce alte functii are compania Applein dezvoltare in momentul de fata.

Apple Inc. acquired Perceptio, a startup developing technology to let companies run advanced artificial intelligence systems on smartphones without needing to share as much user data.

Achizitia Perceptio vine la doar cateva zile dupa ce s-a anuntat ca Apple a cumparat VerticalIQ, o companie cu interese oarecum similare, ea fiind totusi specializata pe sisteme de inteligenta artificiala care sunt folosite in automobile ce ajung la utilizatorii obisnuiti.

Compania Apple a confirmat achizitia Perceptio in modul sau caracteristic, insa ramane de vazut cat timp va trece pana cand tehnologiile acestei companii vor ajunge efectiv intr-un produs al celor din Cupertino.