Apple vorbeste despre YiSpecter malware

Apple malware YispecterYiSpecter malware a fost dezvaluit ieri lumii intregi dupa 10 luni de disponibilitate pe website-urile din Asia, el fiind unul dintre cele mai periculoase tipuri de malware descoperite pana acum, afectand atat terminalele cu jailbreak, cat si cele fara.

Compania Apple era constienta de existenta YiSpecter malware si aseara a afirmat ca l-a blocat inca din iOS 8.4 pentru utilizatorii din lumea intreaga impreuna cu aplicatiile infectate si conturile e dezvoltator care au fost folosite impreuna cu el pentru a ataca utilizatorii.

Cei de la Apple sustin ca singurele persoane care mai sunt vulnerabile in fata YiSpecter malware sunt cele care ruleaza iOS 8.4 sau o versiune mai veche a sistemului de operare deoarece incepand cu iOS 8.4 software-ul nu mai reprezinta o problema pentru utilizatorii normali.

This issue only impacts users on older versions of iOS who have also downloaded malware from untrusted sources. We addressed this specific issue in iOS 8.4 and we have also blocked the identified apps that distribute this malware. We encourage customers to stay current with the latest version of iOS for the latest security updates. We also encourage them to only download from trusted sources like the App Store and pay attention to any warnings as they download apps.

In aceasta idee, compania Apple spune ca toti cei care doresc sa isi mentina terminalele in siguranta trebuie sa faca update la cea mai recenta versiune a iOS, altfel risca sa fie infectati de YiSpecter malware daca software-ul va iesi vreodata din Asia pentru a ataca alte zone geografice.

Desigur ca totul are legatura si cu jailbreak-ul care este disponibil pentru iOS 8.4 si versiunile mai vechi ale sistemului de operare, asa ca va trebui sa alegeti intre a va tine terminalele protejate si a folosi jailbreak in iOS 8.4 sau o versiune mai veche a iOS.