Prima Pagina iOS 9 Apple lanseaza functia iOS 9 App Slicing

Apple lanseaza functia iOS 9 App Slicing

iOS 9 App SlicingApple a lansat iOS 9 App Slicing in cursul noptii trecute pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, sau mai bine spus a relansat functia ce a fost retrasa initial din cauza unor probleme.

Pentru cei dintre voi care nu stiu acest lucru, iOS 9 App Slicing este gandita pentru a reduce spatiul ocupat de catre aplicatii in iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, terminalele noastre descarcand din App Store doar fisierele necesare pentru rulare in tipul nsotru de terminale, fara cele ce ocupa spatiu inutil.

UPDATE: V-am explicat in acest articol cum activati iOS 9 App Slicing.

iOS 9 App Slicing nu a fost lansata initial din cauza unor probleme ale sistemului iCloud Backup, compania Apple promitand ca ele vor fi rezolvate de indata ce iOS 9.0.2 va fi lansat, lucru care s-a si intamplat, astfel ca acum noua functie poate fi oferita de catre dezvoltatori.

Din pacate de iOS 9 App Slicing vor beneficia doar cei care au instalat iOS 9.0.2 in propriile iDevice-uri deoarece in aceasta versiune a iOS 9 problema a fost rezolvata, in timp ce in versiunile anterioare ea ramane valabila si nu va permite folosirea acestei functii pentru terminale.

The issue affecting app slicing has been fixed, and device-specific versions of apps will be delivered when downloaded by users running iOS 9.0.2 or later.

iOS 9 App Slicing este o functie care ii ajuta enorm pe utilizatorii terminalelor cu 16 GB spatiu de stocare, aplicatiile instalate de catre ei ocupand mult mai putin spatiu in dispozitive, astfel ca ei vor putea inregistra mai mult continut multimedia sau vor putea instala mai multe aplicatii.

Pentru ca iOS 9 App Slicing sa intre in efect dezvoltatorii trebuie sa isi modifice aplicatiile astfel incat ele sa identifice fiecare element al aplicatiilor pentru descarcare pe diverse tipuri de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, asa ca nu va asteptati sa va bucurati de ea chiar de acum.

 • durusmihai

  pe ios 9.1 beta 3 ar trebui sa functioneze nu?

 • amfetamin

  Cam cu cât la suta se micșorează o aplicație? O aplicație de 1 gb sa zicem,cât va ocupa dupa slicing-ul asta?

 • Poate sa ocupe si o treime.

 • @Beni: Ce aplicatie ?

 • amfetamin

  Voi ați citit articolul? Dezvoltatorii de aplicații trebuie sa facă asta,nu voi! Probabil va apărea un update la o aplicatie(sa zicem Real Racing 3) care ocupa sa zicem 1 gb si dupa update va avea 600-700 mb,eu cel puțin așa cred ca va fi. In cel mai rău caz dezinstalăm aplicația si o dam jos înapoi gata micșorată. E ca si in cazul trecerii de la 3.5″ la 4″,e treaba dezvoltatorilor sa adapteze aplicațiile la noul format.

 • @amfetamin: Eu cred ca diferenta va fi mult mai mare. Adica din acel GB majoritatea spatiului e ocupat de elementele grafice de rezolutie foarte mare.
  Daca tu ai un iPhone 5S, de exemplu, vei avea o aplicatie de vreo 300 MB, zic eu.

 • Beni

  Slicing app…

 • @Beni: In articol nu se mentioneaza pe undeva ceva de vreo aplicatie speciala care sa-ti ofere sistemul acesta.
  Nu exista.

 • Pingback: Cum activez iOS 9 App Slicing | iDevice.ro()