Apple lanseaza functia iOS 9 App Slicing

iOS 9 App SlicingApple a lansat iOS 9 App Slicing in cursul noptii trecute pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, sau mai bine spus a relansat functia ce a fost retrasa initial din cauza unor probleme.

Pentru cei dintre voi care nu stiu acest lucru, iOS 9 App Slicing este gandita pentru a reduce spatiul ocupat de catre aplicatii in iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, terminalele noastre descarcand din App Store doar fisierele necesare pentru rulare in tipul nsotru de terminale, fara cele ce ocupa spatiu inutil.

UPDATE: V-am explicat in acest articol cum activati iOS 9 App Slicing.

iOS 9 App Slicing nu a fost lansata initial din cauza unor probleme ale sistemului iCloud Backup, compania Apple promitand ca ele vor fi rezolvate de indata ce iOS 9.0.2 va fi lansat, lucru care s-a si intamplat, astfel ca acum noua functie poate fi oferita de catre dezvoltatori.

Din pacate de iOS 9 App Slicing vor beneficia doar cei care au instalat iOS 9.0.2 in propriile iDevice-uri deoarece in aceasta versiune a iOS 9 problema a fost rezolvata, in timp ce in versiunile anterioare ea ramane valabila si nu va permite folosirea acestei functii pentru terminale.

The issue affecting app slicing has been fixed, and device-specific versions of apps will be delivered when downloaded by users running iOS 9.0.2 or later.

iOS 9 App Slicing este o functie care ii ajuta enorm pe utilizatorii terminalelor cu 16 GB spatiu de stocare, aplicatiile instalate de catre ei ocupand mult mai putin spatiu in dispozitive, astfel ca ei vor putea inregistra mai mult continut multimedia sau vor putea instala mai multe aplicatii.

Pentru ca iOS 9 App Slicing sa intre in efect dezvoltatorii trebuie sa isi modifice aplicatiile astfel incat ele sa identifice fiecare element al aplicatiilor pentru descarcare pe diverse tipuri de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, asa ca nu va asteptati sa va bucurati de ea chiar de acum.

Articolul precedentApple publica 6 reclame noi pentru Apple Watch
Articolul următorApple vorbeste despre YiSpecter malware
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.