Cum activez iOS 9 App Slicing

iOS 9 App Slicing - cum activezi noua functieCum activez iOS 9 App Slicing a fost o intrebare destul de populara ieri, multa lume intrebandu-ma cum poate beneficia de noua functie care poate reduce la o treime spatiul ocupat de catre unele aplicatii in iPhone, iPad si iPod Touch-uri.

iOS 9 App Slicing este un sistem dezvoltat special pentru iOS 9 si disponibil incepand cu iOS 9.0.2, el permitand descarcarea din App Store a aplicatiilor care contin doar fisierele necesare rularii pe tipul de terminal pe care il avem noi si nu intregul pachet oferit de catre dezvoltatori.

Mai exact, un joc precum Real Racing 3 ocupa sute de MB in descarcarea initiala pentru ca are fisier necesare rularii pe o multitudine de iDevice-uri, insa multumita iOS 9 App Slicing, un iPhone 5S, de exemplu, va descarca NUMAI fisierele necesare functionarii, cele necesare pentru iPad sau alte modele ale iPhone fiind ignorate.

Cum activez iOS 9 App Slicing

Bun, acum daca esti curios sa aflu cum activezi iOS 9 App Slicing, ei bine nu trebuie sa activezi absolut nimic, sistemul functionand automat incepand cu iOS 9.0.2 in functie de suportul oferit de catre dezvoltatori in propriile aplicatii pentru App Store.

Practic dezvoltatorii vor trebui sa marcheze in codul sursa al aplicatiei ce tipuri de fisiere sunt necesare pentru ca aplicatia sa functioneze pe anumite iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, iar App Store va oferi automat la descarcare doar fisierele necesare noua.

Practic un utilizator nu trebuie sa activeze iOS 9 App Slicing de undeva, nu exista o aplicatie speciala care sa va activeze aceasta functie, ci trebuie doar sa asteptati ca aplicatiile sa fie actualizate pentru a oferi suport pentru acest sistem si asta va dura.

Teoretic un utilizator nu va sti cand beneficiaza sau nu de App Slicing daca aplicatia nu este marcata special in App Store sau daca dezvoltatorul nu mentioneaza acest lucru, asa ca s-ar putea pur si simplu sa va bucurati de beneficiile sale si atat.