Mai merita cumparate iPhone cu 16 GB spatiu de stocare ?

Toamna anului trecut a fost plina de controverse legate de faptul ca lansand iPhone 6S, compania Apple a evitat sa inlocuiasca versiunea de 16 GB a terminalului cu una de 32 GB fara a creste pretul, asta desi competitorii directi ai celor din Cupertino ofereau acest lucru.

Atunci mai toata lumea spunea ca achizitionarea de terminale iPhone cu 16 GB spatiu de stocare nu este o idee buna si desigur ca aveau dreptate, asta deoarece spatiul este insuficient, indiferent din ce punct de vedere privim situatia.

S-a spus ca implementarea iOS 9 App Slicing va rezolva partial situatia si nu va lasa utilizatorii fara spatiu, insa realitatea este ca iPhone-urile cu 16 GB spatiu de stocare ar trebui sa dispara deoarece nu mai sunt atat de utile precum doreste compania Apple sa le faca sa para.

Implementarea suportului pentru filmarea 4K, dar si a unei camere de rezolutie mare a ingreunat si mai mult situatia celor care cumpara iPhone-uri cu 16 GB spatiu de stocare, iar in aceeasi situatie am fost si eu in multiple ocazii, iar problemele nu se vor termina.

Daca mai luam in calcul si faptul ca utilizatorul nu are efectiv 16 GB spatiu de stocare disponibil, ci doar putin peste 11 GB, atunci libertatea de a instala aplicatii sau de a face filme si poze este mult redusa, iCloud nefiind o solutie pentru rezolvarea problemei.

iCloud Photo Library, Biblioteca Foto iCloud este un sistem extrem de prost deoarece nu permite stergerea de poze si filme doar din terminale, ci din intregul sistem, iar daca multiple terminale sunt conectate la acelasi cont, toate pierd datele la stergere.

Mai mult decat atat, in lipsa posibilitatii de a conecta un card micro SD la iPhone-urile cu 16 GB sptiu de stocare, utilizatorii sunt extrem de limitati in ceea ce priveste extinderea spatiului, utilizarea de diverse servicii de tip cloud fiind singura solutie pentru a beneficia de o functionalitate relativ buna.

Desi compania Apple ar putea oferi iPhone 7 cu minim 32 GB spatiu de stocare fara a pierde un procent serios din profit, vorbim despre o companie foarte flamanda care nu se mai gandeste cum sa ofere o experienta grozava, ci doar sa ofere suficient pentru a lua banul clientului.

Cu toate acestea, daca aveti posibilitatea, cumparati iPhone-uri cu 64 GB spatiu de stocare deoarece in viitor aplicatiile vor deveni tot mai mari, pozele si filmele vor ocupa tot mai mult spatiu, iar cei 11 GB pe care ii aveti la dispozitie se vor ocupa tot mai usor.