Apple este “cimitirul” angajatilor Tesla

Elon MuskApple este “cimitirul” angajatilor Tesla conform CEO-ului Tesla, Elon Musk, acesta afirmand ca cei din Cupertino au angajat doar oamenii pe care cei de la Tesla i-ar fi concediat din diverse motive, lucru care desigur ca e greu de confirmat.

Elon Musk a afirmat ca in cadrul Tesla exista o gluma printre angajati conform careia toti cei care nu pot face fata in cadrul Tesla ar fi bine sa mearga sa se angajeze la compania Apple, iar Elon Musk sustine ca nu a glumit in ceea ce a spus in interviul acordat unui ziar german.

Musk sustine ca Apple are o munca enorma in fata daca doreste sa produca o masina electrica, insa el se bucura ca exista concurenta din partea celor din Cupertino, avertinzandu-i totusi pe acestia ca producerea de masini este mult mai complicata decat producerea de telefoane mobile.

Did you ever take a look at the Apple Watch? (laughs) No, seriously: It’s good that Apple is moving and investing in this direction. But cars are very complex compared to phones or smartwatches. You can’t just go to a supplier like Foxconn and say: Build me a car. But for Apple, the car is the next logical thing to finally offer a significant innovation. A new pencil or a bigger iPad alone were not relevant enough.

In ciuda acestei afirmatii, Elon Musk sustine ca dezvoltarea unei masini este urmatorul pas logic pentru compania Apple si acest lucru a fost spus de catre diverse alte persoane in ultimele luni, deci se pare ca toata lumea considera ca Apple ar trebui sa isi diversifice afacerile.

Totusi, e greu de spus cat adevar exista in cele spuse de catre Elon Musk cu privire la angajatii care au plecat la compania Apple pentru ca e greu de crezut ca Apple a angajat oameni care nu aveau vreun viitor in cadrul companiei ce pare sa ii fie competitoare in momentul de fata.

5 COMENTARII

  1. Va dați seama ce mașina o sa facă Apple. O da coate de la 200.000 euro in sus si începe, daca vrei roata de rezerva 5000 euro, daca vrei aer condiționat 9000 euro si tot așa

  2. Noua fabrica Tesla din Olanda are o capacitate de 1000 unitati pe saptamana iar pentru a intra in posesia unui Model Tesla ai de asteptat luni de zile .
    Tesla Model X ( SUV ) porneste de la pretul de 132.000 $ , 25.000 de comenzi au fost facute in ziua prezentarii .
    Tesla S Performance + costa 100.000 € , masina a scris istorie iar toata industria auto nu a reusit sa aduca un competitor pe masura .
    Apple pentru a intra in forta in aceasta jungla Auto trebuie sa beneficieze de o tehnologie asemanatoare Tesla iar acum incearca sa o fure .
    Sunt monstrii precum BMW cu traditie si tehnologie ( Apple o desculta prin 2007 incerca sa faca ,,,, ce ?? ) Inceraca sa FURE aceasta tehnologie Tesla .
    Elon Musk incerca sa dea peste nas celor care dau tarcoale , iar Apple asta face !!
    Tehnologie UNICA in lume pe care Apple vrea sa puna mana MOCA .

    http://youtu.be/ZzcILdbrYYs

    Tesla a anuntat Model E , o masina pentru europeni cu un pret super bomba , 30.000€ + alte doua modele .
    Diferenta de tehnologie motorul electric BMW are o autonomie de 37 Km iar cel Tesla aproape 500 Km Full electric .

  3. Referitor la ultimul paragraf, ma indoiesc ca n-ar avea o oarecare dreptate Elon Musk pentru ca orice angajat care pleaca de la Tesla la Apple sau la oricare alta companie concurenta vine cu o “frantura” de tehnologie care in zilele astea e aur, mai ales dupa scandalul VW, pentru cei care “vad” viitorul in vehiculele electrice. Adica cei care conteaza!