Retelele 5G si viteza in lumea reala

test viteza retea 5GRetelele 5G sunt viitorul si pana in 2020 primele ar urma sa devina active in diverse zone de pe glob, unii operatori de telefonie initiind deja proceduri de testare a retelelor de telefonie mobila 5G impreuna cu diverse producatori de elemente de telecomunicatii.

Testele din laborator pentru retelele 5G dezvaluie faptul ca vitezele de navigare pe internet ating 20 Gbps in aceste conditii, insa acum aflam si ca in lumea reala vitezele de navigare pe internet in 5G ating 3.6 Gbps, adica de aproximativ 24 de ori mai mult decat vitezele 4G.

Cei de la NTT DoCoMo impreuna cu Huawei au testat o retea 5G in Japonia pentru a obtine acest rezultat, iar partea speciala a acestei retele este ca ea functioneaza pe benzi mai mici de 6 GHz, deci nu impune refacerea infrastructurii pentru ca suportul 5G sa fie oferit.

Samsung si Nokia testeaza deasemenea echipamente de telecomunicatii pentru retele 5G, insa in cazul lor vorbim despre frecvente care impun o imbunatatire a infrastructurii existente, deci investitii mult mai mari decat si-ar dori operatorii de telefonie mobila.

As the first in the world to succeed with such a large multi-user environment test, this is an important milestone. This is very encouraging as the industry works to commercialize 5G by 2020. Both Huawei and DOCOMO teams have made tremendous efforts. I look forward to even more impressive results when we move to the next phase of field trial in Japan.

Desi NTT DoCoMo si Huawei testeaza acum echipamente 5G in Japonia, reteaua in sine ar urma sa fie lansata abia in anul 2020, adica in aceeasi perioada in care diversi alti operatori de telefonie mobila intentioneaza sa ofere retele 5G similare pentru clienti.

Avand in vedere ca in diverse zone de pe glob, inclusiv in Europa, se estimeaza ca retelele 5G ar urma sa fie lansate in preajma anului 2020, putem trage concluzia ca Romania ar urma sa aiba parte de o lansare similara.