Prima Pagina 5G Retelele 5G si viteza in lumea reala

Retelele 5G si viteza in lumea reala

test viteza retea 5GRetelele 5G sunt viitorul si pana in 2020 primele ar urma sa devina active in diverse zone de pe glob, unii operatori de telefonie initiind deja proceduri de testare a retelelor de telefonie mobila 5G impreuna cu diverse producatori de elemente de telecomunicatii.

Testele din laborator pentru retelele 5G dezvaluie faptul ca vitezele de navigare pe internet ating 20 Gbps in aceste conditii, insa acum aflam si ca in lumea reala vitezele de navigare pe internet in 5G ating 3.6 Gbps, adica de aproximativ 24 de ori mai mult decat vitezele 4G.

Cei de la NTT DoCoMo impreuna cu Huawei au testat o retea 5G in Japonia pentru a obtine acest rezultat, iar partea speciala a acestei retele este ca ea functioneaza pe benzi mai mici de 6 GHz, deci nu impune refacerea infrastructurii pentru ca suportul 5G sa fie oferit.

Samsung si Nokia testeaza deasemenea echipamente de telecomunicatii pentru retele 5G, insa in cazul lor vorbim despre frecvente care impun o imbunatatire a infrastructurii existente, deci investitii mult mai mari decat si-ar dori operatorii de telefonie mobila.

As the first in the world to succeed with such a large multi-user environment test, this is an important milestone. This is very encouraging as the industry works to commercialize 5G by 2020. Both Huawei and DOCOMO teams have made tremendous efforts. I look forward to even more impressive results when we move to the next phase of field trial in Japan.

Desi NTT DoCoMo si Huawei testeaza acum echipamente 5G in Japonia, reteaua in sine ar urma sa fie lansata abia in anul 2020, adica in aceeasi perioada in care diversi alti operatori de telefonie mobila intentioneaza sa ofere retele 5G similare pentru clienti.

Avand in vedere ca in diverse zone de pe glob, inclusiv in Europa, se estimeaza ca retelele 5G ar urma sa fie lansate in preajma anului 2020, putem trage concluzia ca Romania ar urma sa aiba parte de o lansare similara.

 • Iulius

  Inca nu s-au inteles la standard cu SUA ,saptamina trecuta a fost sedinta pentru acceptarea standardului 5G.Oricum se pare ca vor fi niste viteze foarte mari.

 • amfetamin

  Il va avea iphone 9! :-))

 • flrazvan

  Cam asta ar fi sfarsitul internetului prin cablu

 • VYC

  Se incepe mai devreme cu 5G. Am fost acum o luna la o sedinta Nokia prin Telekom Germania. Se preconizeaza ca o sa inceapa in 2017-2018 in Germania. Nokia siemens deja testeaza pe anumite NMC-uri tehnologia de 5G. Din prezentare tehnica (modulele rf) sunt aceleasi si doar ridica banda de transmisie iar traficul se face direct pe fibra optica. Renunta la porturi ethernet sau E1.
  Ca o remarca este destul de greu sa se implementeze in Ro aceasta tehnologie deoarece trebuie o infranstructura pe masura(fibra optica din servere direct si siteuri. ). Acum toata Ro functioneaza pe microunda aceasta neavand puterea de a oferii viteze de pana la 15-40gb/sec pt celule telefonice.

 • VYC

  Am uitat sa spun ca banda alocata 5G va fi undeva in zona wifi. 2,4 si poate sa urce pana la maxim 4 ghz. Vor fi mai multe benzi ca si la 4G-ul actual. Au spus ca inca se “joaca” pe banda de lucru pana se gaseste unele care ofera cea mai buna stabilitate si functionalitate. Au mai precizat ca inca sunt in dezbateri cu alte servicii (armata si serv. Secrete) care deja functioneaza pe aceste frecvente. Un avantaj mare vor fi antele radio deoare vor fi reduse ca dimensiuni (se creeaza antene omnidirectionale) gen wifi.
  Ramane de vazut ce va venii dar sigur o sa se treaca la o noua era de navigare pe internet.

 • Adioff

  2,45 Ghz e frecventa cuptorului cu microunde …