Samsung Galaxy S7 va avea 3D Touch

Samsung Galaxy S7 3D TouchSamsung Galaxy S7 va avea 3D Touch implementat de catre compania Samsung, coreenii fiind interesati sa le ofere propriilor utilizatori o functionalitate, probabil, mai buna decat cea pe care posesorii de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus o au in momentul de fata.

Va spuneam zilele trecute ca 3D Touch va ajunge in Android multumita celor de la Synaptics si a unei tehnologii numite ClearForce, aceasta urmand a permite implementarea in terminalele Android a unui modul similar celui TapticEngine disponibil in terminalele Apple.

Oficial cei de la Synaptics nu au confirmat parteneriatul cu Samsung pentru implementarea 3D Touch in Samsung Galaxy S7, insa acest lucru este perfect normal deoarece oficial nu vom afla nimic pana in momentul in care noul terminal va fi prezentat de catre cei de la Samsung.

Samsung Galaxy S7 va avea 3D Touch prin ClearForce

https://www.youtube.com/watch?v=g9lcaL-UqIk

In clipul video de mai sus puteti vedea cum functioneaza sistemul ClearForce al Synaptics pe un terminal Android care nu este Samsung Galaxy S7, tehnologia oferind o multitudine de optiuni de pentru controlarea sistemului de operare folosind apasari puternice sua usoare.

Daca in iOS 3D Touch are o functionalitate limitata din cauza lipsei suportului in aplicatii, ClearForce pentru Samsung Galaxy S7 ar urma saofere mai multe functii utile si e normal sa fie asa avand in vedere libertatea oferita de catre sistemul de operare Android.

Desi implementarea ClearForce in Android este extrem de interesanta, mai util ar fi daca Google ar standardiza tehnologia si ar permite implementarea sa la scara larga in smartphone-urile Android, insa cred ca inca ne aflam departe de o asemenea disponibilitate.

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy S7 va avea 3D Touch, mai exact versiunea pentru Android numita ClearForce, cei de la Samsung urmand a prelua din nou o functie pe care compania Apple a facut-o populara cu un an inaintea sa.

3 COMENTARII

  1. Din 2007, de când a prezentat lumii (ceea ce urma să devină) standardul pentru un smartphone, adică un ecran mare, fără butoane și cu multi-touch și până în prezent, Apple nu a făcut altceva decât să seteze standarde.
    Retina Display de pe iPhone 4 a dat startul la nebunia ppi, cu cât mai mulți pixeli per inch, cu atât mai bine. Design-ul de la iPhone 4 a dat standardul în quality building.
    Siri de iPhone 4S a făcut ca un asistent virtual să fie un must pe un smartphone de top.
    Design-ul iPhone 5, metal unibody, e copiat acum de toate petardele chinezești.
    De la iPhone 5S, dacă vrei să faci un smartphone, nu se mai poate domne fără procesor pe 64 de biți sau identificare cu amprentă. Nu mai zic de discretul Dual Tone Flash care acum e musai peste tot. Lumia 950 are bliț RGB acum, o evoluție naturală a Dual Tone Flash.
    Până și denumirile au început să fie împrumutate, orice phablet numindu-se acum “Plus”.
    Iar acum, 3D Touch va deveni standard pe până și pe viitorul Samsung Galaxy S6 Mini Plus. Nu râdeți, Samsung Galaxy S5 Mini a fost lansat după S5, iar după el, la ceva (mult) timp a apărut Galaxy S5 Mini Plus.
    Asta e problema cu Apple, că de ani de zile nu mai inovează. (Doar setează standarde după care industria smartphone-urilor se ghidează cu multă atenție)

  2. Te îmbeți cu apă rece, și crezi că universul gravitează în jurul lui Apple.

    1. Nu există niciun standard “cât mai mulți ppi” Apple a făcut primul pas, dar de a 326 ppi acolo a rămas și astăzi. Nu a stabilit niciun standard. Standardele sunt HD, Full HD, QHD și 4K. Apple nu face decât să urmeze trendul de trecere către rezoluții mai “standard”.
    2. A început Apple cu Siri, dar a fost depășită de Google Now și de Cortana. Degeaba iei startul dacă te depașesc alții.
    3. E fantastic cum afirmi că blițul RGB este evoluția naturală a dual flash :))) De ce nu l-a implementat Apple? Știi că pe fotografia în format RAW nu contează temperatura de culoare a luminii de bliț, dar uite un gimmick care pentru tine este un must have.
    4. Denumirea Plus a fost folosită de Samsung de la seria S2. Ca să fii bine informat, caută pe Google despre “Samsung Galaxy wikipedia”. Vezi acolo lista se telefoane “Plus” și realizează că și aici Apple este follower.

    Apple este follower la următoarele: dimensiunea ecranului de peste (perfectul) 3.5 inci, formatul phablet, pencil-ul la iPad, formatul mic de tabletă, design furat de la HTC, rezoluția către Full HD, designul flat al iOS, elemente de design din iOS, strategia de a aduce două tipuri de smartphone (mic + mare) în același timp (Samsung a avut prima dată strategia asta cu Sx + Sx Mini).
    Exemplele pot continua, dar știu că tu ești fan Apple, și nu îți pasă. Tu știi că Apple a inventat totul.