Picture in Picture ajunge in iPhone prin iOS 9 jailbreak

iPhone Picture in PicturePicture in Picture a fost activat pe iPhone prin iOS 9 jailbreak lansat in cursul zilei de ieri, iar in imaginea alaturata puteti vedea cum veti putea vizualiza clipuri video peste orice alte aplicatii ale sistemului de operare, functionalitatea fiind indisponibila native pe aceste terminale.

Apple a gandit sistemul Picture in Picture pentru a fi disponibil exclusiv pentru tabletele iPad, acolo el fiind oferit impreuna cu Split View si Slide Over, ele facand parte din noul sistem de multitasking creat de catre compania Apple pentru iOS 9.

Pentru iPhone niciuna dintre aceste functii nu este disponibila nativ, insa acum ca avem Picture in Picture prezentat ca fiind activat, este clar ca si celelalte vor putea fi activate, insa ramane de vazut cat de utile se vor dovedi ele a fi pe ecranele mai mici ale iPhone-urilor.

Daca pe iPad avem suficient spatiu pentru a vedea doua aplicatii in acelasi ecran al terminalelor noastre, in iPhone nu exista acelasi spatiu disponibil, astfel ca aplicatiile inghesuite ar putea fi greu de utilizat, insa existenta optiunilor este benefica in orice fel de situatii.

Nimeni nu stie cand ar putea fi lansate tweak-uri care ar putea activa Picture in Picture, Split View sau Slider Over pe iPhone cu iOS 9 jailbreak, insa nu cred ca va trece foarte mult timp pana cand vom avea aceasta posibilitate.