Chipgate ar putea convinge Apple sa renunte la Samsung

chip A10 AppleChipgate este scandalul in urma caruia Samsung ar putea pierde contractele Apple pentru fabricarea chip-urilor A10 pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, sau cel putin asta sustin analistii germani ai JP Morgan Securities intr-o noua nota informativa trimisa investitorilor din intreaga lume.

Chipgate a pornit din cauza faptului ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au autonomie diferita in functie de chip-ul A9 fabricat de Samsung sau TSMC, compania Apple afirmand ca diferenta este 2% – 3%, insa in realitate ea poate ajunge si pana la 2 ore.

Acest scandal nu pune intr-o lumina foarte buna iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa nici compania Samsung, ea producand chip-uri cu un proces de fabricatie de 14nm, ele trebuind teoretic sa fie mai bune decat cele de 16nm ale TSMC, insa realitatea bate filmul.

Din cauza acestor probleme care pun intr-o lumina foarte proasta compania Apple, cei din Cupertino ar lua foarte serios in calcul ideea ca TSMC sa produca toate chip-urile A10 pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus din moment ce ale sale componente sunt atat de bune acum.

Deocamdata vorbim doar despre speculatii, insa exista sanse ca scandalul Chipgate sa produca in sfarsit ruptura dintre Apple si Samsung, cei din Cupertino fiind dependenti de coreeni pentru productia de componente pentru iDevice-uri, insa totul are o limita.

Acum cateva luni o instanta a decis ca Samsung a furat tehnologii TSMC pentru fabricarea de chip-uri pentru terminale mobile, insa chiar si asa nu a resuit sa produca un chip A9 mai bun, iar acest lucru ar putea costa compania Samsung miliarde de dolari in cursul anului 2015.

Desigur ca un an ne desparte de lansarea iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar pana atunci se pot intampla multe, insa schimbarile ar putea fi extrem de proaste pentru cei de la Samsung care ar putea avea foarte multe de pierdut din cauza problemelor de acum.