Apple: iPhone 6S are autonomie diferita in functie de chip

Apple recunoaste autonomia diferita iPhone 6S chip TSMC SamsungApple recunoaste ca iPhone 6S are autonomie diferita in functie de chip, compania americana trimitand un comunicat de presa unor publicatii prin care incearca sa linisteasca scandalul chipgate despre care v-am vorbit initial aseara.

Ieri v-am prezentat teste pentru autonomia bateriei iPhone 6S si ati vazut ca aceasta variaza intre modelele cu chip Samsung si chip TSMC, diferenta in autonomie fiind de pana la 2 ore de la un model la altul in functie de felul in care folosim terminalele in viata de zi cu zi.

Compania Apple spune ca autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu chip Samsung sau TSMC are o variatie de 2% – 3%, deci teoretic infima, insa in realitate lucrurile sunt complet diferite fata de ceea ce ne spun cei din Cupertino in momentul de fata.

With the Apple-designed A9 chip in your iPhone 6s or iPhone 6s Plus, you are getting the most advanced smartphone chip in the world. Every chip we ship meets Apple’s highest standards for providing incredible performance and deliver great battery life, regardless of iPhone 6s capacity, color, or model.

Apple: iPhone 6S are autonomie diferita in functie de chip

Apple spune ca testele facute de catre diverse persoane pana acum pentru autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus au la baza programe care mentin procesorul la o valoare ridicata in tot timpul utilizarii, in viata reala acest scenariu desfasurand-se diferit.

Este corect sa spunem ca in viata reala nu “stresam” procesorul iPhone 6S si iPhone 6S Plus tot timpul, insa el are cresteri subite si descresteri, iar in functie de ceea ce faceti pe dispozitiv, diferenta de autonomie va fi de 2% sau 50%, in baza informatiilor de pana acum.

Certain manufactured lab tests which run the processors with a continuous heavy workload until the battery depletes are not representative of real-world usage, since they spend an unrealistic amount of time at the highest CPU performance state. It’s a misleading way to measure real-world battery life. Our testing and customer data show the actual battery life of the iPhone 6s and iPhone 6s Plus, even taking into account variable component differences, vary within just 2-3% of each other.

Apple spune ca ai sai clienti sunt indusi in eroare de catre aceste teste, insa cred ca de fapt noi suntem indusi in eroare de catre compania Apple care din cauza Samsung are un scandal chipgate in fata si nu cred ca lumea va trece chiar atat de usor cu vederea problema.

Samsung produce un chip A9 folosind un proces de fabricatie de 14nm, in timp ce TSMC produce un chip A9 folosind un proces de fabricatie de 16nm. Chip-ul Samsung este mai mic si teoretic ar trebui sa ofere autonomie mult mai buna, insa in realitate procesul de fabricatie al Samsung este inferior celui TSMC, chip-ul coreenilor avand autonomie mai proasta si incalzindu-se mai mult.

Desi unii ar putea acuza Samsung de problema chipgate, realitatea este ca autonomia bateriei iPhone 6S si iPhone 6S Plus si variatiile erau stiute de catre compania Apple inca dinaintea lansarii, insa nimeni nu stie ce i-a fortat sa aduca terminalele pe piata asa.

V-am spus zilele trecute cum aflati ce chip A9 aveti in iPhone 6S si cred ca spre deosebire de alti ani, acum posesorii de iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor privi altfel problema pentru ca vorbim autonomia bateriei care afecteaza modelele cele mai populare.