Prima Pagina iPhone 6S iPhone 6S vs Canon 650D DSLR – comparatia camerelor

iPhone 6S vs Canon 650D DSLR – comparatia camerelor

iPhone 6S vs Canon 650D DSLR - comparatia camerelorCamerele iPhone 6S si Canon 650D sunt comparate astazi intr-un nou test pentru a ne arata cat de mare este diferenta intre calitatea filmelor facute de catre cele doua dispozitive, unul un smartphone si celalalt o camera DSLR entry-level.

Canon 650D are un obiectiv Tamron 17-50 F2.8 VC montat si costul total al ambelor produse ajunge la aproximativ 1000 de dolari, asta in timp ce un terminal iPhone 6S costa doar putin peste 700 de dolari in SUA, primul filmand 1080, al doilea filmand in format 4K.

Dupa cum veti vedea si din clip, imaginile inregistrat cu iPhone 6S sunt mult mai clare multumita focalizarii constante in timpul clipurilor video, in timp ce imaginile redate de catre aparatul foto DSLR nu sunt la fel de clare, dar sunt mult mai apropiate de realitatea din jurul sau.

Aparatul DSLR reda culor mai exacte decat iPhone 6S si acest lucru era de asteptat de la el, insa aici conteaza foarte mult si claritatea obiectelor din inregistrari, iar iPhone 6S castiga la acest capitol, asa ca fiecare dintre dispozitive impune compromisuri pentru inregistrare.

Voi ce parere aveti ? Acest articol este o continuare a articolului in care v-am spus ca iPhone 6S inregistreaza video mai bine decat un aparat DSLR.

 • amfetamin

  Nu-ți iei un DSLR ca sa filmezi cu el,aia e clar pt poze only,ca are si funcția de filmare,e alta mâncare de peste.Ați mai vazut vreun eveniment important(nunți,botezuri,etc) unde se filmează cu DSLR-ul? Nici n-o sa vedeți.

 • George

  Amfetamin ! Nu vreau sa intru in polemica cu tine dar in momentul de fata foarte multe evenimente, spoturi publicitare,documentare si chiar filme se trag cu DSLR-uri, care sunt cu mult peste numeroase camere de filmat ca si calitate a imaginilor dar si al optiunilor pe care le ofera. Nu trebuie decat sa-ti folosesti imaginatia. Si ca o gluma…. Frate nu cred ca ai sa vezi pe cineva care sa filmeze o nunta cu un iphone. Sa fim seriosi. Sincer cred ca nu ai habar cate poate face un DSLR, asa ca nu avea rost sa intri intr-o discutie pe care nu o cunosti.
  Iar clipul cu cine filmeaza mai bine intre un Iphone si un DSLR este chiar ridicol.

 • Romeo Preda

  Interesanta comparatia.Ar fi fost interesanta o comparatie cu diferentele intre un telefon slab(de exemplu un samsung nou cu valoare in jur de 50-70ron) si noul 6S.Care este diferenta dintre cele doua, strict din punctul de vedere pentru care este cumparat telefonul mobil(acela de a vorbi si de a te folosi de el cat mai mult-autonomia bateriei)