Prima Pagina iPhone 6S iPhone 6S face clipuri video mai bune ca un DSLR

iPhone 6S face clipuri video mai bune ca un DSLR

iPhone 6S face clipuri video mai bune ca un DSLRiPhone 6S face poze si video mai bune ca un DSLR, mai exact decat aparatele profesionale Nikon D750 si Nikon D810, afirmatia fiind facuta de catre omul care ti-a explicat cum faci poze profesionale cu un iPhone si cateva materiale disponibile in orice magazin de bricolaj.

In clipul video de mai jos aveti toate explicatiile sale privind afirmatia de mai sus, el explicand de ce considera ca iPhone 6S face clipuri video mai bune ca un DSLR, modelele prezentate de catre el avand un pret combinat de aproximativ 4000 de dolari in momentul de fata.

Pentru a vedea daca iPhone 6S face clipuri video mai bune ca un DSLR fotograful profesionist a inregistrat cateva clipuri video in zona din apropierea biroului sau, iar rezultatul il puteti vedea in clipul video de mai jos, el fiind remarcabil pentru un smartphone.

Conform fotografului, clipul video facut cu iPhone 6S ofera un contrast mai bun, culori mai naturale, mai vii si mai exacte, detalii mai clare si un bitrate mai ridicat decat un DSLR care inregistreaza clipuri video, filmele fiind comparate in formatul 1080p.

Fotograful sustine ca iPhone 6S nu este capabil sa faca poze mai bune decat un aparat DSLR si nu trebuie sa uitati acest lucru, insa cand vine vorba despre filme lucrurile sunt complet diferite si probabil multi dintre voi au observat deja aceste lucruri daca ati facut comparatii.

Avand in vedere ca aceste informatii vin de la un fotograf profesionist, exista o foarte mare sansa ca ele sa fie oferite si de catre alti fotografi profesionisti, asa ca va fi interesant de vazut ce parere au acestia despre iPhone 6S, dar mai ales despre iPhone 6S Plus.

Ieri am publicat un review pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar acolo puteti vedea cat de bine inregistreaza poze noua camera a celor doua terminale.

 • Markus Sorin

  Zaone, in general pentru mine ceea ce tu scrii este litera de lege in materie de IOS si Idevices, deoarece te consider mult mai bine pregatit ca mine in acest domeniu. Cand vine vorba de fotografie insa, eu sunt profesionist si in aceasta calitate doresc sa aduc precizari. Pe linie de fotografie ceea ce conteaza cel mai mult e dimensiunea senzorului, iar un senzor full frame cum are de ex Nikon D810 este de mii de ori mai bun decat un iphone, indiferent cati megapixeli ar avea. Este si firesc sa fie asa si daca ne raportam la pretul lui D810 care e in jur de 3000 Euro, si daca facem referire la firmele de top mondial in fotografie printre care se afla si Nikon, care nu are cum sa se compare cu un iphone.
  Acum pe linie de video, voi fi mai nuantat: asa cum telefoanele nu sunt facute in primul rand ca aparate foto, la fel si DSLR-urile nu sunt facute pentru a fi camere video, functia de video fiind secundara. Cu toate aceastea, calitatea fisierului video din D810 este mult peste cea a unui iphone, cu o singura exceptie: DSLR-urile nu stiu sa faca auto-focus pe video(tehnic stiu, insa daca facem auto-focus obtinem acel zgomot de zoom repetitiv in filmare), asa ca trebuie fie sa folosim focus manual fie auto-focus + un reportofon extern pt a prelua sunetul. In rest, calitatea optica este de mii de ori mai buna pe un DSLR fata de un iphone.

 • Manto

  De acord. Si sa nu uitam ca, cel putin formal 750-810 (de fapt toata linia cu sute in coada) intra la categoria semi-pro chiar daca ele sunt curent folosite de profesionisti

 • durusmihai

  @Markus Sorin ce nu intelegi tu si
  multi altii e ca zaone nu raporteaza la un dslr de 3000€ ci la cele mai entry level cum asa zisi nostri fotografi le detin la preturi de 1500-2000 lei.

 • Foarte corect, eu va spun doar ce spune omul ala, n-am niciun fel de opinie pentru ca nu sunt expert in asta.
  Multumim!

 • Suciu Mihai

  Eu nu inteleg de ce trebuie neaparat sa dai un comment asa arogant. Nu va inlocui niciodata telefonul un aparat foto, la fel cum nici telefonul nu va distruge camerele de filmat. Sunt produse pentru o anume nisa. Si 2 nu judecat fotografii cu DSLR de 1500-2000 de lei, nu toata lumea care vrea sa faca asta are la inceput 3000 de euro de spart pe un aparat. Ca sunt multi fotografi praf da sunt de accord

 • Orion4tech

  Analogia este cam deplasata si nu contureaza un argument valabil.

 • Pingback: iPhone 6S vs Canon 650D DSLR - comparatia camerelor | iDevice.ro()