1000 de angajati Intel dezvolta modemul iPhone 7

intel modem iPhone 71000 de angajati Intel dezvolta modemul iPhone 7 in momentul de fata pentru compania AppleIntel 7360 fiind denumirea componentei care are urma sa se regaseasca in anumite terminale produse de catre compania Apple in 2016 pentru vanzare.

Modemul Intel 7360 este capabil sa ofere viteze de navigare pe internet de pana la 450 Mbps pentru retele 4G LTE cu suport pentru pana la 29 de frecvente LTE, implementarea componentei Intel in iPhone 7 si iPhone 7 Plus fiind zvonita de multa vreme deja.

Modemul Intel 7360 se afla in proces de dezvoltare in momentul de fata si urmeaza sa intre in productie pana la sfarsitul acestui an, deci Apple ar avea suficient timp sa il testeze inainte ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa fie lansate in toamna anului viitor pe piata.

Acum daca va intrebati de ce 1000 de angajati Intel dezvolta acest modem pentru iPhone 7, ei bine compania aloca resurse substantiale pentru proiect deoarece Apple este o companie extrem de importanta cu un smartphone foarte popular, deci componenta trebuie sa fie aproape perfecta.

In momentul de fata compania Apple foloseste modemuri Qualcomm pentru terminalele iPhone si tabletele iPad, astfel ca noile modemuri Intel vor ajunge in doar o parte dintre viitoarele iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar zvonuri recente sustineau ca terminalele din Asia vor avea noua componenta.

Intel now has a thousand people or more working to outfit a 2016 iPhone with its lauded 7360 LTE modem chip, sources say. If all goes well, Intel may end up providing both the modem and the fabrication for a new Apple system on a chip.

Crearea unui modem pentru iPhone 7 este doar primul pas dintr-un plan complex al companiei Intel, ea dorind sa produca inclusiv viitoarele chip-uri AX pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, putand inlocui chiar Samsung.

Cu ajutorul Intel compania Apple este interesata sa integreze modem-urile 4G LTE in viitoarele chip-uri AX, iar asta multumita unui proces de fabricatie de 14nm dezvoltat de catre compania Intel pentru fabricile sale, aceasta fiind doar o parte din intreaga poveste.

Intel a dezvoltat inclusiv un proces de fabricatie de 10nm pentru producerea de chip-uri dedicate terminalelor mobile, Apple fiind extrem de interesata de el, astfel ca acum am putea vedea initierea unui parteneriat de lunga durata care ar urma sa scoata intr-un final Samsung din lista de parteneri Apple, cel putin pentru anumite componente.

2 COMENTARII