Intel ar furniza jumatate dintre chip-urile modem pentru iPhone 6S

Intel modem iPhone 6SIntel ar urma sa devina in 2015 unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple, un analist american sustinand ca jumatate dintre chip-urile modem ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar fi fabricate de catre ei.

Acum cateva luni s-a spus ca Intel ar urma sa produca o parte dintre chip-urile modem ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar acum avem prima informatie care confirma faptul ca Apple i-ar fi ales pe cei de la Intel pentru o parte dintre componentele viitoarelor smartphone-uri.

Conform informatiilor oferite de catre analist, compania Apple ar utiliza chip-ul modem XMM 7360 pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa doar terminalele vandute in pietele din Asia sau America de Sud ar urma sa le aiba implementate, restul unitatilor urmand a avea componente diferite.

Apple colaboreaza cu Intel pentru procesoarele si placile de baza folosite in Mac-urile vandute in lumea intreaga, insa iata ca aceasta colaborare ar urma sa fie extinsa si la chip-uri modem pentru terminalele iPhone si poate chiar tabletele iPad in viitorul apropiat.

Intel este unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri si Apple ar putea beneficia de capacitatea sa de productie pentur a avea unele componente mai repede decat in mod normal, dar si in cantitati mai mari, insa deocamdata totul este oferit cu titlu de zvon.

Daca Apple va utiliza modem-uri Intel in iPhone-urile vandute in anumite piete, atunci este clar ca intentioneaza doar sa testeze utilitatea lor, asa ca ramane de vazut daca ele vor fi folosite si in alte regiuni geografice.