Cat ar putea costa masina Apple ?

77

cat ar putea costa masina AppleCat ar putea costa masina Apple ? Foarte multa lume se intreaba ce pret ar putea aplica Apple pentru vanzarea noii sale masini ce urmeaza sa fie lansata oficial in aproximativ 2 – 3 ani, iar astazi vedem si unele speculatii care ar trebui sa ne faca o idee cu privire la ceea ce ar putea percepe compania americana.

Conform analistilor de la Jefferies and Co, masina Apple ar putea costa 55.000 de dolari, un pret destul de mic, as spune eu, in comparatie cu ambitiile Apple, insa potrivit pentru o masina electrica de mid spre high-end, asa cum ne asteptam sa fie viitorul produs al companiei Apple.

Conform acelorasi analisti, compania Apple ar urma sa vanda aproximativ 200.000 de unitati ale masinii sale in prima sa versiune, incasarile in urma unei asemenea realizari putandu-se ridica la 11 miliarde de dolari, o suma colosala pentru un produs recent lansat.

BMW i3 este vandut la pretul de 42.400 de dolari de catre compania BMW, insa masina Apple ar putea fi mai mare, cu mai multe functii si cu autonomie mai buna, insa mai presus decat toate conteaza si brand-ul companiei care vinde masina, Apple avand tendinta de a percepe o suprataxa pentru produsele vandute pe glob.

According to technology analysts Jefferies and Co, the Apple Car will cost an average of $55,000 (£36,000). What’s more, the 68-page note produced by the firm goes on to estimate that Apple will sell over 200,000 units of its first vehicle.

Am vazut alte estimari facute de catre diverse persoane care nu au facut analize detaliate a pietei masinilor eletrice si conform lor masina Apple ar urma sa coste aproape 100.000 de dolari, insa cred ca acest pret este cu mult exagerat fata de ceea ce va oferi masina.

Din punctul meu de vedere pretul de 55.000 de dolari pentru masina Apple este probabil cel adevarat in situatia in care ea va fi autonomia si va oferi o autonomie mai buna decat actualele masini electrice.