Facebook avertizeaza utilizatorii monitorizati de guverne

Facebook avertizare monitorizare guvernFacebook incepe sa avertizeze utilizatorii ale caror conturi sunt tinta unor atacuri sponsorizate de catre diverse guverne ale unor state de pe glob, fie ca acele conturi au fost sparte de catre hackeri, fie ca ele sunt doar tinta unor atacuri menite sa le compromita.

In imaginea de mai sus aveti afisata notificarea pe care Facebook o va trimite unui utilizator al carui cont este tinta unui atac sponsorizat de catre un guvern, sau al carui cont a fost spart de catre un hacker sponsorizat de catre un guvern.

Facebook sustine ca aceste tipuri de atacuri sunt mult mai periculoase decat cele obisnuite pentru furtul de date despre conturi si ca incearca sa ii protejeze pe utilizatori mult mai eficient, acest lucru implicand o recomandare de a activa sistemul de logare in 2 pasi pentru Facebook.

Avand in vedere importanta conturilor de Facebook prin care oamenii comunica sau trimit poze, diverse agentii de informatii sunt cu siguranta foarte interesate sa obtina datele din ele, asa ca initial compromit PC-urile sau terminalele mobile ale tintelor, accesand mai apoi conturile Facebook.

The security of people’s accounts is paramount at Facebook, which is why we constantly monitor for potentially malicious activity and offer many options to proactively secure your account. Starting today, we will notify you if we believe your account has been targeted or compromised by an attacker suspected of working on behalf of a nation-state.

De acum incolo Facebook va monitoriza mult mai atent ceea ce se intampla in reteaua sa de socializare si va incepe sa ii avertizeze pe utilizatori despre atacuri, acestora fiindu-le recomandat sa-si schimbe cu totul produsele de pe care acceseaza reteaua de socializare.

Facebook este una dintre companiile acuzate ca a cooperat in mod constant cu diverse agentii guvernamentale, iar aceasta miscare are rolul de a ne demonstra ca ea se distanteaza de agentiile de informatii, insa asta nu inseamna ca nu ofera voluntar date.