Apple sterge sute de aplicatii din App Store

Apple sterge sute de aplicatii din App StoreApple sterge sute de aplicatii din App Store dupa ce o firma specializata pe securitate informatica a descoperit faptul ca o agentie de publicitate foloseste API-uri private care colecteaza informatii confidentiale despre utilizatorii ce folosesc iDevice-urile companiei Apple in viata de zi cu zi.

Mai exact, vorbim despre preluarea de informatii privind: adresele de email ale acestora, numerele de serie ale terminalelor, numerele de serie ale accesoriilor folosite si listele de aplicatii din terminale, datele fiind trimise in secret catre serverele agentiei de publicitate respective.

Apple interzice utilizarea de API-uri private in aplicatiile publicate in App Store si interzice colectarea anumitor tipuri de date de identificare despre iDevice-uri, astfel ca dupa verificarea raportului companiei de securitate informatica, a inceput sa stearga sute de aplicatii din App Store.

Youmi este compania care a dezvoltat API-urile private, pana acum fiind descoperite 256 de aplicatii care le-au folosit si care au fost sterse de catre Apple, ele fiind descarcate de peste 1 milion de ori din App Store, in principal de catre utilizatori din China.

WE’VE IDENTIFIED A GROUP OF APPS THAT ARE USING A THIRD-PARTY ADVERTISING SDK, DEVELOPED BY YOUMI, A MOBILE ADVERTISING PROVIDER, THAT USES PRIVATE APIS TO GATHER PRIVATE INFORMATION, SUCH AS USER EMAIL ADDRESSES AND DEVICE IDENTIFIERS, AND ROUTE DATA TO ITS COMPANY SERVER. THIS IS A VIOLATION OF OUR SECURITY AND PRIVACY GUIDELINES. THE APPS USING YOUMI’S SDK HAVE BEEN REMOVED FROM THE APP STORE AND ANY NEW APPS SUBMITTED TO THE APP STORE USING THIS SDK WILL BE REJECTED. WE ARE WORKING CLOSELY WITH DEVELOPERS TO HELP THEM GET UPDATED VERSIONS OF THEIR APPS THAT ARE SAFE FOR CUSTOMERS AND IN COMPLIANCE WITH OUR GUIDELINES BACK IN THE APP STORE QUICKLY.

Cei de la Apple sustin ca lucreaza cu dezvoltatorii afectati pentru a le readuce aplicatiile in App Store, numarul acestora putand creste daca se vaor descoperi si alte titluri sau platforme de publicitate care ii incalca regulile privind publicarea de aplicatii in App Store.

 

1 COMENTARIU