Cat de util este sistemul de cautare a setarilor ?

iOS 9 cautari setariIncepand din iOS 9 compania Apple ofera un sistem de cautare a setarilor disponibile in aplicatia Settings, Configurari, a iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, el fiind cerut de ani de zile de catre foarte multi utilizatori care au avut ceva similar disponibil prin tweak-uri ale Cydia.

Am incercat sistemul de cautare a setarilor din iOS 9 in momentul lansarii si atunci parea ceva util, insa in lunile trecute din acel moment nu pot spune ca i-am gasit in vreun fel utilitatea si nu stiu in ce masura ma voi obisnui sa il folosesc in viitor in aplicatia Settings, Configurari.

Obisnuinta de a cauta prin meniurile de setari ale aplicatiei Settings, Configurari, ma face sa uit de fiecare data de sistemul de cautare a acestora, descoperirea setarilor fiind uneori mai usoara cand intri efectiv in meniul respectiv decat sa o cauti in baza unuia numit cuvant.

Apple nu a pus foarte mare accent pe sistemul de cautare a setarilor din iOS 9 si nu am vazut foarte multa lume care sa fie incantata intr-un mod deosebit de implementarea sa, asa ca sunt curios care este opinia voastra in legatura cu el.

3 COMENTARII

  1. Of topic. De multe ori cand deschid o aplicatie/joc imi apare cate o reclama. Am dezactivat din setari tot ce tine de asa ceva dar devine enervant. E vreo metoda prin care sa scap de asta? Ios 9.0.2.

  2. Pentru mine e inutil. Știu exact unde este ce mă interesează. Sunt pe platforma iOS încă de când se numea iPhone OS și am utilizat fiecare versiune a sistemului de operare, pe fiecare iPhone în ordine cronologică. E normal să fie inutilă funcția asta pentru mine, dar pentru un utilizator nou (sau mai neexperimentat în materie de tehnologie) e perfectă. Cunosc multe persoane care o folosesc.