iOS 9.1 si jailbreak-ul

iOS 9.1 si jailbreak-uliOS 9.1 a fost lansat in aceasta seara de catre compania Apple, noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch fiind oferita utilizatorilor din lumea intreaga, insa daca aveti nevoie de jailbreak, atunci actualizarea este problematica.

V-am spus si in articolul initial despre lansarea iOS 9.1 ca aceasta versiune a sistemului de operare nu este compatibila cu vreo solutie de jailbreak existenta in momentul de fata, exploit-urile folosite pentru Pangu9 fiind inchise in aceasta versiune a sistemului de operare.

In aceasta idee, nu puteti face jailbreak pe iOS 9.1 in momentul de fata si daca aveti nevoie de el ar fi bine sa ramaneti la versiunea de iOS pe care o aveti acum si sa evitati actualizarea la iOS 9.1 pana in momentul in care o solutie de jailbreak va fi lansata pentru noi.

Daca doriti sa incercati iOS 9.1, o puteti face fara probleme si puteti face downgrade la iOS 9.0.2 deoarece Apple inca semneaza SHSH-uri pentru aceasta versiune a sistemului de operare, insa downgrade-ul trebuie facut rapid pentru ca nu se stie cat timp vor fi semnate SHSH-urile.

Fara a lungi prea mult articolul, iOS 9.1 este incompatibil cu jailbreak-ul, il puteti instala si testa, dar trebuie sa faceti downgrade la iOS 9.0.2 daca doriti sa mai beneficiati de iOS 9 jailbreak Pangu9 pentru terminalele voastre.

UPDATE: Apple crediteaza Pangu Team cu 2 vulnerabilitati inchise in iOS 9.1.

configd

Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later

Impact: A malicious application may be able to elevate privileges

Description: A heap based buffer overflow issue existed in the DNS client library. A malicious application with the ability to spoof responses from the local configd service may have been able to cause arbitrary code execution in DNS clients.

CVE-ID

CVE-2015-7015 : PanguTeam

GasGauge

Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later

Impact: A malicious application may be able to execute arbitrary code with kernel privileges

Description: A memory corruption issue existed in the kernel. This issue was addressed through improved memory handling.

CVE-ID

CVE-2015-6979 : PanguTeam

2 COMENTARII