Downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2

downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2Downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2 poate fi facut astazi deoarece iOS 9.1 a fost lansat de catre compania Apple in cursul serii trecute, noua versiune a sistemului de operare fiind oferita public la mai putin de o luna dupa lansarea oficiala a iOS 9.

V-am spus ieri ca nu puteti face jailbreak in iOS 9.1 deoarece exploit-urile folosite pentru iOS 9 jailbreak erau oricum inchise in noua versiune a sistemului de operare, asa ca aceasta procedura ar putea fi necesara pentru a putea beneficia din nou de jailbreak pentru terminalele voastre.

Downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2 poate fi facut doar pentru o perioada limitata de timp deoarece compania Apple va bloca in maxim o saptamana posibilitatea de a reveni la vechea versiune a sistemului de operare, insa desigur ca acest lucru s-ar putea intampla mai devreme.

Downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2

Inainte de downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2 va recomand sa faceti un backup la iPhone, iPad si iPod Touch-urilor voastre folosind iCloud sau iTunes, astfel ca datele vor fi protejate, insa acel backup nu va putea fi utilizat in iOS 9.0.2, ci doar daca veti reveni la un moment dat la o versiune a iOS 9 mai mare sau egala cu iOS 9.1.

Pentru a face downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2 trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Descarcati iOS 9.0.2.
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Tinand apasata tasta Shift a tastaturii(Windows) sau alt + Option(Mac), apasati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
  5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa urmarea acestei proceduri de downgrade iOS 9.1 la iOS 9.0.2 veti avea cea din urma versiune a sistemului de operare instalata in terminalele voastre.

Daca aveti iPhone 5, iPhone 4S, iPad 2 sau iPad 3 puteti face downgrade iOS 9 la iOS 8.4.1.