De ce este limitat 3D Touch in iOS 9

limitare 3D Touch3D Touch este un sistem cu foarte mult potential, insa pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus el este limitat de catre compania Apple si cativa dezvoltatori de aplicatii au explicat de ce au ales cei din Cupertino sa nu extinda functionalitatea sistemului din prima iteratie.

Mai exact, in forma sa actuala, 3D Touch este gandit pentru a extinde functionalitatea iPhone 6S si iPhone 6S Plus in iOS 9 fata de ceea ce au parte iDevice-urile obisnuite, rolul sau nefiind de a inlocui ceea ce avem acum, ci doar de a fi ceva suplimentar.

Conform dezvoltatorilor care au analizat iOS 9 si API-urile oferite de catre compania Apple, aplicatiile care au suport pentru 3D Touch trebuie sa ofere aceeasi functionalitate si fara 3D Touch, altfel compania Apple va refuza sa le publice in App Store, exceptie facand sistemul Quick Actions.

Daca Apple ar fi oferit anumite functii din aplicatii exclusiv prin 3D Touch fara a permite utilizarea lor si fara acest sistem, atunci am fi vorbit despre o prima fragmentare serioasa intre iDevice-urile sale, iar aici excludem sistemul Quick Actions si cel de trecere de la o aplicatie la alta cu un gest.

Separat de aceste doua functii, orice poze sau elemente din interfata pot fi accesate de catre oricine chiar daca au 3D Touch sau nu, functiile de baza ale aplicatiilor si ale sistemului de operare fiind disponibile pentru toti posesorii de iDevice-uri in aceeasi masura.

In viitor 3D Touch ar putea fi extins cu alte functii pentru a permite controlarea mai multor aspecte ale sistemului de operare iOS, insa ramane de vazut cum va reusi compania Apple sa implementeze tot ceea ce doreste fara a fragmenta linia sa de produse.