Prima Pagina iPhone Pegatron abuzeaza de angajatii care asambleaza iPhone

Pegatron abuzeaza de angajatii care asambleaza iPhone

China FoxconnPegatron este unul dintre partenerii Apple care asambleaza terminale iPhone pentru compania Apple si se pare ca angajatii sai lucreaza mai mult de 60 de ore pe saptamana, atat cat impune Apple ca limita maxima pentru personalul care asambleaza iDevice-uri.

Orele suplimentare muncite de catre angajati ar trebui sa fie voluntare, insa in realitate cei de la Pegatron isi obliga personalul sa munceasca peste program, insa partea relativ buna este ca angajatii sunt platiti suplimentar pentru toata perioada petrecuta pe liniile de productie.

58% dintre angajatii Foxconn lucreaza aproximativ 80 de ore pe saptamana, standardul normal fiind de 9 ore pe zi, aceasta perioada fiind impartita in 2 ore suplimentare de munca zilnica, plus perioade de munca de 10 ore in zilele de sambata, orele suplimentare fiind obligatorii.

Desi cei de la Pegatron isi obliga in mod nelegal angajatii sa muneasca peste program, acestia din urma sustin ca au nevoie de aceste ore suplimentare pentru a-si acoperi toate cheltuielile lunare, salariul standar al companiei nefiind suficient de mare pentru a-i ajuta.

The report claimed that the standard shift was nine hours, but that – between September and December last year – staff worked an additional minimum of 20 hours of overtime each week, usually split up between an extra two hours each week day and one 10-hour shift on Saturdays. […] This overtime was essentially a requirement, according to the investigator, who claimed to be told by a trainer that working eight-hour shifts five days a week “does not conform to our hiring requirements.”

Pegatron isi plateste angajatii cu 1.85 pe ora, insa chiar si asa se pare ca angajatii nu reusesc sa isi acopere cheltuielile, cei de la Pegatron falsificand documentele afisate Apple privind numarul de ore muncite de catre angajatii sai pentru a asambla terminale iPhone.

Despite providing only about eight hours of pre-job safety training—where Chinese law requires 24 hours—Pegatron forces each new worker to sign a form that “certifies” that she has undergone 20 hours of safety training. A worker also must sign a trainer’s name on the form. The factory has workers quickly copy answers to the safety information quiz. These falsified forms are the types of documentation that are provided to Apple in their audits.

 

Compania Apple a fost aspru criticata pentru modul in care sunt tratati angajatii partenerilor care asambleaza terminale iPhone si ea a incercat sa le rezolve problemele, insa desi totul parea rezolvat “pe hartie” in realitate se pare ca Apple este mintita de catre partenerii sai.

 • qwerty99

  A da, abia acum si-au dat seama !?

 • kiry

  Apple procedează la fel ca orice corporație care are astfel de contracte de producție, se prefac ca sunt interesați. Toți știu ce se întâmpla acolo…din păcate doar banul contează…

 • rundown

  Si intereseaza pe cineva de la apple ca muncitorii pegatron sunt chinuiti? Nu prea cred. Interesul este sa fie acoperita cererea apple

 • lucian84

  Dacă noi oameni am fii solidari nu am lasă sa se întâmple așa ceva !!! Ar tebuii făcut un protest la nivel mondial sa simtă Apple pe pielea ei ce înseamnă sa îți bati joc de cei de pe al căror spate trăiești ! Din păcate astfel de lucruri se întâmpla in toate corporațiile nu numai la Apple. Iar noi cei care vedem nu luam nici o atitudine :((( sa se facă un protest de genul: nimeni nu mai cumpara vreun produs Apple sa văd care ar fii rezultatul !!

 • Mihai

  Intr-o fabrica din Romania, pana in 1989, se lucra la banda in draci, chiar si 12 ore. Nici o tara, nici un om, nici o firma nu a luat pozitie! Nici macar Adidas care avea comenzi masive in aceeasi fabrica! Despre ce vorbim? E treaba acelui stat sa reglementeze, sa amendeze, nu treaba Apple, ca nu ei platesc acei amarati, si Pegatron, alaturi de taxele platite catre acel stat si nu mici!

 • Ari

  Si sa ne adunam toate produsele Apple intr o piața publica si sa le dam foc. Fără ” palmari” de iPhone uri pe la ciorap!!! Asta daca ne dau voie cei de la mediu. Ce spui?!

 • lucian84

  Mihai eu nu am auzit pe nimeni sa fii lucrat înainte de 89 mai mult de 8 ore pe zi intr-o fabrica, dar după 89 am auzit si cunosc oameni printre care m-a aflu si eu care lucrează pana la 15-16 ore pe zi, de asta ce zici ? Chiar acum este pe masa in parlament la camera deputaților un nou proiect de lege care vizează codul muncii, adică patronii care ii țin pe oameni mai mult de 8 la munca sa plătească ore suplimentare cu 175% iar in Weekend-URI sa le plătească celor care muncesc orele cu 75% mai mult. Eu cred ca unii dintre voi ați ajuns ceva “patroni” care v-ați îmbogățit de pe spatele oamenilor, ați tras maxim de pe ei si i-ați plătit ca pe niște slugi cu bani doar cât sa le ajungă sa trăiască. Voi cei care faceți așa si va simțiți sunteți doar niște parveniți, avari după bani si putere, sunteți in stare sa călcați pe cadavre sa va atingeți scopul, dar nu uitați ca pana la urma tot acolo ajungem toți si nu putem sa luam nimic cu noi !!!

 • Viorel Predatorul

  Corect! Nu Apple este responsabilă ci Pegatron. Apple este client, iar Pegatron este furnizor. Apple cumpără serviciul de asamblare a produsului său, dar nu e responsabilă pentru cum își îndeplinește furnizorul sarcina. La nivelul ăsta, piața nu îți oferă o concurență reală între furnizori, așa că Foxxcon și Pegatron rămân singurele capabile să onoreze comanda lui Apple.

 • lucian84

  Așa ajung toți corporatiști, trag de pe spatele oamenilor in timp ce ei se îmbogățesc !!!

 • Mihai

  Daca esti nascut in 1984, nu ai de unde sa stii sau sa fi vazut! Intreprinderea Pionerul de exemplu lucra 12 ore pentru export, cand erau comenzi imense. Pe santier se lucra zi lumina, adica tot 12 ore, samd. In concluzie, nu ai dorit sa stii!

 • DtK

  …si totusi toata lumea cumpara chinuiala amaratilor…

 • lucian84

  Nu am făcut nici un studiu legat de ce era pe vremea răposatului, nu o știu neaparat din proprie experiența, am părinți rude prieteni care mi-au spus ce si cum era. Făcând referire la jigniri, doar dacă te simți ai putea sa fii jignit de ceea ce am spus eu. In anii care au trecut pe lângă mine, nu prea mulți neaparat dar suficienți cât sa îmi fac o părere despre “patroni”, nu spun ca toți sunt la fel așa cum nici muncitorii nu sunt si ….. Am ieșit din România la vârsta de 18 ani si am cunoscut foarte mulți oameni din toate categoriile sociale. Nu spun ca am experiența sa analizez ceea ce se întâmpla in mod real la nivel mondial, dar de un singur lucru sunt convins, banii i-au mințile oamenilor si ii transforma in animale !!!