HTC va lansa multiple clone iPhone 6S

clone HTC A9 iPhone 6SHTC a lansat HTC One A9 zilele trecute, aceasta fiind si prima clona iPhone 6S fabricata de catre compania taiwaneza, insa ea nu va fi ultima deoarece design-ul folosit la acest terminal va fi utilizat si la alte modele ce vor fi lansate in viitor.

Cei de la HTC au anuntat ca terminalele din seria Desire si M vor avea un design extrem de similar cu cel al HTC One A9 si implicit al iPhone 6S, compania fiind foarte increzatoare in faptul ca strategia de a copia compania Apple ii va aduce noi clienti in anii urmatori.

Unul dintre vicepresedintii HTC a afirmat ca design-ul HTC One A9 este diferit si “la moda”, iar el are pefecta dreptate deoarece design-ul este diferit de cel al HTC si este “la moda”, insa toate astea doar pentru ca vorbim despre copierea design-ului celui mai popular smartphone din lume.

Aparandu-si compania de criticile privind copierea design-ului iPhone 6S, acelasi vicepresedinte sustine ca in realitate compania Apple a copiat design-ul HTC One M7 cu iPhone 6 si apoi iPhone 6S, HTC One A9 fiind doar o evolutie normala a design-ului primului terminal.

Desi este adevarat ca HTC a folosit in acel terminal pentru prima oara antene care despart carcasa dispozitivelor, insa design-ul HTC One M7 si iPhone 6 nu seamana la fel de bine precum cel al iPhone 6S si HTC One A9, iar cei de la HTC sunt cu siguranta constienti de acest lucru.

HTC a fost una dintre cele mai importante companii producatoare de smartphone-uri Android, insa recentele probleme financiare au fortat-o sa preia o strategie paguboasa a Samsung, mai exact cea de a copia design-urile iPhone-urilor companiei Apple.