HTC va lansa multiple clone iPhone 6S

clone HTC A9 iPhone 6SHTC a lansat HTC One A9 zilele trecute, aceasta fiind si prima clona iPhone 6S fabricata de catre compania taiwaneza, insa ea nu va fi ultima deoarece design-ul folosit la acest terminal va fi utilizat si la alte modele ce vor fi lansate in viitor.

Cei de la HTC au anuntat ca terminalele din seria Desire si M vor avea un design extrem de similar cu cel al HTC One A9 si implicit al iPhone 6S, compania fiind foarte increzatoare in faptul ca strategia de a copia compania Apple ii va aduce noi clienti in anii urmatori.

Unul dintre vicepresedintii HTC a afirmat ca design-ul HTC One A9 este diferit si “la moda”, iar el are pefecta dreptate deoarece design-ul este diferit de cel al HTC si este “la moda”, insa toate astea doar pentru ca vorbim despre copierea design-ului celui mai popular smartphone din lume.

Aparandu-si compania de criticile privind copierea design-ului iPhone 6S, acelasi vicepresedinte sustine ca in realitate compania Apple a copiat design-ul HTC One M7 cu iPhone 6 si apoi iPhone 6S, HTC One A9 fiind doar o evolutie normala a design-ului primului terminal.

Desi este adevarat ca HTC a folosit in acel terminal pentru prima oara antene care despart carcasa dispozitivelor, insa design-ul HTC One M7 si iPhone 6 nu seamana la fel de bine precum cel al iPhone 6S si HTC One A9, iar cei de la HTC sunt cu siguranta constienti de acest lucru.

HTC a fost una dintre cele mai importante companii producatoare de smartphone-uri Android, insa recentele probleme financiare au fortat-o sa preia o strategie paguboasa a Samsung, mai exact cea de a copia design-urile iPhone-urilor companiei Apple.

24 COMENTARII

  1. Se copiază reciproc ..la fel si cand a lansat Samsung prima oară note iar la scurta vreme toți au facut telefoane cu display similar. Inclusiv iPhone si bine a facut ca a copiat sunt mulțumit de 6s plusul meu:)..

  2. Adevarul este ca iphone 6 este originalitatea intruchipata.
    Adica faci un telefon de metal unibody cu margini rotunjite si instant este clona de iphnone de original ce este.
    Cei de la HTC spun ca A9 a pornit de la designul lui M7 si nu vad nimic gresit in asta.

  3. Samsung S6 este considerat clonă pt ca a indraznit sa facă un telefon cu “gaurele” la difuzor situat in partea de jos a telefonului.

    Acest Htc care e facut doar pt a atrage atenția presei asupra companiei HtC, practic isi fac reclama, pana la urma si reclama negativa tot reclama este, dar la fel ca si in cazul lui S6, este considerat o mare clona.

    Absolut tot ce preia competiția de la Apple sunt apoi considerate clone, dar oare in poza de mai jos, nu ar trebuii sa fie si Iphone 6 considerat o clonă? Sau cand vine vorba de Apple se aplica alte reguli?

  4. Păi nu e clonă, pentru că iPhone are camera oleacă mai la margine, mufa de încărcare e la mijlocul carcasei (ceea ce este perfect așa), iar iPhone are difuzorul mascat de grila aia cu găurele.

    Normal că designul l-a dat HTC,și a fost preluat de iphone.

  5. Da,Apple a copiat cele doua dungi de antena de pe spate(in rest diferă designul celor doua de la cer la pământ),care sa zicem ca reprezintă cu indulgenta 10% din designul lui M7,dar acest A9 e peste 90% iPhone 6/6S

  6. Iar designul lui S6 cat % reprezintă Iphone 6 de este considerat clona?

    A9 asta e un gunoi de telefon lansat doar pt reclama.

  7. Imi pare rau ca ati uitat ipod touch 5th gen care a fost baza designului lui iphone 6. Camera identic iesita cu un inel cromat chiar si orificiile difuzorului. Acesta fiind lansat in oct 2012 spune tot. Ar trebui sa ne gandim mai bine inainte sa vorbim aiureli..

  8. Amfetamin, eu te-am intrebat ceva.
    Se pare ca faptul ca Iphone 6 are un design din aluminiu cu acele dungi pozitionate la fel precum la Htc reprezinta maxim 10% design copiat, deci nu e clona.

    Eu te mai intreb încă odata, design-ul lui S6 cat % a copiat Apple de este considerat clona?

    Crezi ca poti sa-mi raspunzi?

  9. Avea samsung sau alta companie tablete la lansarea primului ipad? A mai fost un alt smartphone inainte de primul iphone? Ma refer la smartphone in stilul celor de azi, cu multiple desktop, multi touch, ecran capacitiv, pinch2zoom (cele cu interfata gen nokia N95 acum nu pot fi numite smartphone). Bine, ca multi ar fi ales un N95 la vremea aceea pt camera, nu-i condamn.

  10. Nu seamănă deloc,sunt orbi ce-i care au vazut vreo asemănare,de unde au scos-o si pe asta,nu știu,e din alta galaxie! Tu vezi vreo asemănare între ele?
    P.S. Tu ești vechiul Eu George cumva? Daca da,te înțeleg.

  11. Este deja a 2-a oara cand eviti raspunsul la intrebarea mea :))

    Pentru un fan Apple uneori realitatea doare…stai linistit, secretul tau este in siguranta.

  12. Da ,prima tabletă a fost făcută de microsoft ,și primul smartphone conform caracteristicelor enunțate de ține: a fost lg prada lansat cu 2 luni înainte de iphone ,deci da….a mai fost altă tabletă dar și alt smartphone inaintea celor de la apple ,acum dacă să făcut un mare tam tam de către americani și au indus pe toți in eroare este partea a doua ,și stai liniștit….smartphone-urile ar fi evoluat și fără apple ,lg a fost defapt primul ,dar na ….nu mai contează așa mult. Poți verifica telefonul și tableta microsoft ,o să fi foarte dezamăgit.

  13. Vlad123 stiam ca prima prima tableta e cea de la microsoft, dar voi nu intelegeti altceva: apple a fost cea care a creat un hype despre tablete. Mai niciodata nu e prima care scoate un produs nou dar cand se hotareste sa implementeze o functie sau sa scoata un produs il fac asa bibe si are mult succes incat toti producatorii ceilalti copiaza si ei. Cum a fost cu amprenta?? Cate cazuri izolate nu au fost inainte cu cititor de amprente pe telefon, dar cand a aparut touch id… Toti au acum e un must have. True tone flash, tableta cu soft dedicat, ipod(avea si sony, dar degeaba), unibody phone, samsung nu are slot de card microsd acum.

  14. Voi nu pricepeti ca in vocabularul vostru nu ar exista “Home button” daca iphone nu ar fi pus butonul ala in mijloc?? Chiar daca il ai si pe tastatura PC de 25 de ani!! Unii fac calculatoare altii masini altii electrocasnice si unii sunt “buni la toate” ca romanu’.

  15. Pt un fan android realitatea de a copia iphone si de a nu putea recunoaste doare si mai tare,stiu. Si totusi,ma obosesc sa-ti raspund la intrebare,da,S6 a copiat o mare parte din designul lui iphone 6,nu intr-atat cat sa fie considerat o clona,dar da. Degeaba vuieste tot netul ca S6 a copiat foarte multe elemente de la iphone 6,e greu pt un fan android,mai ales si Samsung,sa racunoasca asa ceva. De ce despre seria Lumia sau Xperia Z nu se aminteste nici macar in treacat ca ar copia designul iphone sau al oricarui alt terminal de pe piata? Am tot respectul pt ele.