Apple a generat 1000 miliarde de dolari in 19 ani

Apple 1000 miliarde de dolariApple a generat incasari de 1000 de miliarde de dolari in cei 19 ani trecuti de la intoarcerea lui Steve Jobs la conducerea companiei, el preluand functia de CEO in cursul anului 1996, salvand Apple de la faliment cu ajutorul Microsoft.

In cei 19 ani trecuti de atunci, Apple a generat incasari de 1000 de miliarde de dolari prin vanzarea unei varietati de produse, insa aproape un sfert din aceasta intreaga suma a fost generata doar in anul fiscal 2015 de catre cei din Cupertino, realizarea fiind cu adevarat impresionanta.

In anul fiscal 2015 Apple a avut incasari de aproximativ 234 de miliarde de dolari prin vanzarea de produse, aproximativ 60% din toate veniturile fiind generat de catre vanzarea de terminale iPhone, aceste produse fiind cel care a si stat la baza unei cresteri substantiale a veniturilor Apple in ultimii 8 ani.

Suma despre care vorbim este cu adevarat impresionanta si reprezinta veniturile totale ale multor competitori Apple pentru multipli ani, iar ea ar putea fi depasita fara probleme in urmatorii 4 ani daca evolutia financiara a celor din Cupertino va continua intr-un ritm similar.

Daca in anul fiscal 2016 Apple va inregistra incasari de peste 250 de miliarde de dolari, atunci pana in 2020 va dubla cele 1000 de miliarde incasate pana acum multumita noilor serii de produse lansate dupa revenirea lui Steve Jobs la conducerea companiei.

Acestea fiind spuse, compania Apple se indreapta incet, dar sigur, spre ani fiscal cu incasari de 300 de miliarde de dolari, aceasta cifra putand fi atinsa pana in 2020.