Era smartphone-urilor ultra-rezistente

Bluboo XtouchFie ca va vine sa credeti sau nu, anul 2015 a marcat intrarea in era smartphone-urilor ultra-rezistente, adica acele smartphone-uri capabile sa supravietuiasca scaparilor pe suprafete foarte dure si sunt extrem de greu de distrus in conditii normale de utilizare.

V-am vorbit saptamana aceasta despre Motorola Droid Turbo 2, un smartphone care rezista impactului cu o varietate de suprafete dure din lumea normala fara ca ecranul sa i se crape si asta deoarece panoul sau frontal a fost intarit suplimentar fata de protectia oferita in mod normal de catre Gorilla Glass 4.

Astazi va prezint si Bluboo Xtouch, un smartphone construit pentru a fi la fel de rezistent, creatorii sai crescand grosimea Gorilla Glass 3 cu 0.3mm pentru a face panoul frontal extrem de rezistent, iar clipul video de mai jos cred ca va convinge pe deplin de acest lucru.

Desi aceste 2 smartphone-uri ajung acum in atentia presei multumita rezistentei sporite la impact, realitatea este ca ele sunt doar doua dintre cele mai recente smartphone-uri care sunt capabile sa supravietuiasca ‘torturii” la care ne supunem noi dispozitivele in unele situatii.

Desi utilizatorii de smartphone-uri cer de ani si ani de zile cresterea rezistentei la impact a smartphone-urilor, iata ca in 2015 acest trend incepe sa “prinda picioare”, asa cum spun americanii, si dupa implementarea facuta de catre Motorola, vom vedea cu siguranta implementari similare.

Samsung, LG, Sony, Lenovo, Huawei si alti producatori importanti vor dori cu siguranta sa isi poata promova smartphone-urile ca fiind aproape imposibil de distrus in utilizarea zilnica si cred ca in 2016 vom vedea primele modele ale acestor producatori cu panouri frontale extrem de rezistente.

Chiar daca 3D Touch va deveni popular anul viitor la multi producatori de smartphone-uri Android, parerea mea este ca intarirea rezistentei ecranelor va avea un rol mult mai important in dezvoltarea acestor terminale mobile, in principal pentru producatorii Android.

Din pacate, nu cred ca Apple va pune un foarte mare accent pe acest aspect al iPhone-urilor sale in urmatorii ani pentru ca a face un smartphone foarte rezistent implica si cresterea grosimii sale, asa ca va trece mult timp pana cand Apple va lansa asa ceva.

Voi ce parere aveti despre acest tip de smartphone-uri ?