CrucialTek revolutioneaza cititoarele de amprente

CrucialTek senzor cititor amprenteCrucialTek este o companie asiatica al carui obiectiv este de a revolutiona cititoarele de amprente implementate in smartphone-uri sau tablete, ea inregistrand un brevet de inventie extrem de interesant.

Conform tehnologiei dezvoltate de catre cei de la CrucialTek, dimensiunea cititoarelor de amprente pentru smartphone-uri sau tablete s-ar putea reduce la doar un sfert din cea actuala, asta desigur daca vor exista producatori interesati de dezvoltarea sa.

Mai exact, CrucialTek sustine ca poate produce senzori pentru citirea amprentelor care au o dimensiune de doar 8 mm² (5.2 x 3.6 mm), insa impreuna cu toate circutitele si componentele necesare functionarii dimensiunea ar putea creste pana la 18 mm², deci putin peste dublu.

Daca ne gandim ca unele cititoare de amprente actuale au o dimensiune de 64 mm² (8.0 x 8.0 mm) ocupati in carcasele dispozitivelor in care sunt integrate, va puteti imagina de ce vorbim despre o revolutie in ceea ce a reusit sa faca CruciakTek pentru propriile produse.

Muon algorithm that is developed by Crucial Soft can detect a fingerprint on a censor’s surface area as small as 18.72 mm2 (5.2 x 3.6 mm). It is known that FPC 1025 sensor that is mostly used in Android OS Smartphones such as recently released Google Nexus 5X and Nexus 6P has a surface area of 64 mm2 (8.0 x 8.0 mm).

Avand in vedere dimensiunile mici pe care le-ar putea avea un asemenea cititor de amprente pentru smartphone-uri si tablete, el ar putea fi implementat in aproape orice parte a unui terminal mobil, inclusiv sub ecranul acestuia, astfel ca butoanele Home ar putea fi eliminate complet.

Desi tehnologia celor de la CrucialTek este interesanta si cu siguranta va atrage interesul unui numar mare de producatori, nu trebuie sa va imaginati ca Apple va dori sa profite de pe urma sa, cei din Cupertino dorind sa-si dezvolte singuri asemenea tehnologii, indiferent cat de greu este.