Cel mai mare sediu Apple ar putea fi construit in San Jose

Apple sediu San JoseApple are in momentul de fata in constructie un nou sediu in Cupertino, el fiind denumit generic Apple Campus 2, insa separat de el ar intentiona sa ridice un al treilea sediu de dimensiuni mari, acesta din urma fiind localizat in San Jose, California.

Noul sediu ar urma sa aiba o dimensiune de 1.264.920 m², deci mai mare decat actualul sediu din Infinite Loop si Apple Campus 2 la un loc, Tim Cook avand in plan sa cosntruiasca o locatie enorma pentru a-i gazdui pe angajatii Apple si nu numai.

In momentul de fata Apple pregateste planul de constructie al noului sediu pentru a cere autorizatiile necesare in vederea amenajarii cladirilor in San Jose, iar in harta din imaginea de mai sus puteti vedea exact unde si-ar dori Apple sa construiasca noul sau sediu.

Apple va prezenta luna aceasta planul sau de constructie in fata autoritatilor locale din San Jose, sediul urmand a fi construit in apropierea unui aeroport, compania americana cumparand deja jumatate din pamantul necesar pentru suma de 138 de milioane de dolari.

The draft agreement, which is not yet completed, will come before the city’s Planning Commission later this month, officials said. It would lock in development rights — and expectations for both sides — for the next 15 years in an area that sprawls across 86 acres north of Highway 101 across from the Mineta San Jose International Airport.

Restul pamantului necesar constructiei va fi construit sau inchiriat de la persoanele care il detin, iar daca proiectul va fi aprobat, Apple va crea o multitudine de locuri de munca in urmatorii ani atat in perioada constructiei, cat si dupa finalizarea sa.

De ce are Apple nevoie de inca un campus care este mai mare decat cel pe care il are si cel pe care il construieste deocamdata nus tie nimeni, dar probabil vorbim despre o locatie in care va putea dezvolta “in liniste” mai multe dintre proiectele sale importante.